Задържаха афганистанци в микробус край Приморско

3133
Задържаха афганистанци в микробус край Приморско
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа край Приморско 25 афганистанци в микробус с хасковска регистрация. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Вчера около 06.45 ч. на пътя Царево – Приморско, в близост до бензиностанция, служители от Районно управление – Приморско забелязали микробус „Форд Транзит”, с хасковска регистрация, който решили да проверят.

Заловиха 27 мигранти край Приморско, а водачът им - българин

27 чужди граждани са били заловени край Приморско, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мигрантите са били спрени около 13 часа вчера в земл...

Последвали го и в момента, в който го настигнали, установили, че микробусът е с работещ двигател, без водач, като в купето му се превозват общо 25 нелегално преминали границата на България, самоопределящи се, като афганистанци, посочва Радио Варна.

След проведените оперативно-издирвателни действия, за проверка е спрян лек автомобил „Опел Вектра”, с кърджалийска регистрация, управляван от 29-годишната И. Т. от Димитровград. С колата са се придвижвали 22-годишната Д. А. от Харманли и 20-годишният М. О. от с. Шишманово, обл. Хасково.

Констатирано е, че „Опелът” бил един вид „пилотен автомобил”, съпровождащ микробуса, като избягалият водач на „Форд Транзита” - 20 годишният М. О. се е качил в „Опела”, с идеята да напусне местопрестъплението.

М. О. направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Повдигнато му е обвинение за каналджийство по чл. 281 ал. 2, т.1 от НК.

Областният управител на Бургас оспори назначаването на временно изпълняващ длъжността кмет на община Приморско

Областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков оспори решението на Общински съвет Приморско, с което на длъжността кмет е назначен...

Нелегално преминалите също са задържани и предадени на служители от отдел „Миграция” към ОДМВР – Бургас. Те са били настанени в специализиран център. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com