БЧК стартира раздаването на храни за нуждаещите се от Свищов и Павликени

5257
БЧК стартира раздаването на храни за нуждаещите се от Свищов и Павликени
Снимка: Actualno.com/Боян Кърпачев

БЧК стартира раздаването на храни за нуждаещите се от Свищов и Павликени. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново Димитър Русев, директор на червенокръстката организация. 14 вида хранителни продукти ще получат нуждаещите се лица от областта. Пакетът включва 4 пакета ориз, 1 пакет, булгур, 2 кутии лютеница, 1 кутия доматено пюре, 1 кутия зелен грах, 1 кутия гювеч, 1 кутия нектар, 3 кутии пастет, 3 консерви скумрия, 3 пакета по 1 килограм зрял фасул, 1 кутия пчелен мед, 2 кутии локум, 2 пакета обикновени бисквити и 1 кутия вафли. Общото количество на продуктите е 14,640 килограма. Раздаването на храните ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в съответните пунктове в областта.

От 1 септември започна раздаването на храните във Велико Търново, Елена, Златарица, Полски Тръмбеш и Стражица, от 7 септември – в Сухиндол и Лясковец, а от 10 септември предстои да започне в Горна Оряховица. За Велико Търново индивидуалните пакети се раздават всеки работен ден в сградата на РЗИ от 9.00 до 14.00 часа. Кампанията ще продължи до края на септември.

Над 4 млн. лв. са вложени в инвестиционни програми в старата столица

Община Велико Търново е вложила 4 154 831 лв. в ремонт на обекти в града и околните населени места през първото полугодие на 2016 г. То...

За първи път хранителни помощи ще получат и пострадали при бедствия и аварии лица и семейства, в периода от 2012 година до момента. Досега правоимащи бяха само хората, които получават целева помощ за отопление. В област Велико Търново безплатни храни ще получат пострадалите при наводненията от 2014 година.

Припомняме, че през юни 2014 година обилни валежи нанесоха съществени щети на десетки къщи и селскостопански постройки, както и на пътната инфраструктура в областта. Най-сериозно бяха засегнати градовете Дебелец и Килифарево в община Велико Търново и кв. „Асенов” в областния център. Прииждащата вода активизира и свлачище в района на село Нацовци и разруши част от пътното платно на Прохода на Републиката.

Това е вторият транш от Оперативната програма за храни, подпомогната от Европейския фонд за подпомагане на най-нуждаещите се хора. Първият транш бе в началото на годината. Програмата се изпълнява от Агенцията за социално подпомагане, а изпълнител по раздаване на храните в БЧК.

Снимка: архив

Пропадналият път Арбанаси - Велико Търново вече може да се използва

Възстановено е движението по път III-514 Арбанаси - Велико Търново, пропаднал след обилни валежи през май и юни, съобщи агенция "Пътна ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Пламнал пожар заради нощна лампа: Възрастна жена е с изгаряния

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com