Мъж от Търново плати 446 лв. данък с жълти стотинки

3426
Мъж от Търново плати 446 лв. данък с жълти стотинки

Мъж във Велико Търново стъписал служителите на Общинската данъчна служба в старата столица след като в първия работен ден от 2016 г. решил да плати данъка на колата си с жълти стотинки. Мъжът се появил в данъчното с три найлонови торби, пълни с монети от по 1, 2 и 5 стотинки, съобщава "Дарик".

 

Избухна пожар в Областната агенция по храните във Велико Търново

Пожар избухна в следобедните часове в изпитателна лаборатория в сградата на Областната дирекция на агенцията по храните във Велико Търн...

С килограмите стотинки, той заявил, че плаща годишния си налог от 446 лв. за автомобила си. Трима данъчни служители пък били мобилизирани два дни да броят парите. Мъжът споделил, че действията му са в знак на протест срещу неразринати от снега квартални улици и размера на данъците за коли в старата столица.

"Бяхме изненадани, но сме длъжни да приемем монетите защото са законово платежно средство. Нямаме кантар, за да кажем колко килограма са. Това обаче е подигравка с ведомството и хората, които работят в него. Размерът на данъците не го определяме ние", коментираха от данъчното.

Данъкоплатецът споделил пред служителите във ведомството, че кара 14-годишно BMW. Возила до 74 киловата, които са най-масови и над 5 години, снабдени с катализатор, се облагат с данък във Велико Търново от 45 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com