Вандали посегнаха на поправената чешма край Царевец

3497
Вандали посегнаха на поправената чешма край Царевец
Снимка: Actualno.com

Вандали са нанесли щети по чешмата до площада под хълма Царевец, която от няколко дни отново функционира, благодарение на общинските съветници от ГЕРБ – Велико Търново, съобщава Дарик нюз. С тяхната намеса, миналата седмица бе възстановено водоподаването към чешмата, а на мястото на отдавна задигнатите спирателни кранове съветниците поставиха нови, изработени от бронз, съобразени с общата архитектура на мястото и изгледа на чешмата.

Благодарение на това съоръжението, което заради вандалски набези от много време стоеше безводно, отново предостави възможност на жители и гости на старата столица да се освежават и разхлаждат в жегите.

Нови атракции в крепостта "Царевец" ще радват туристите от пролетта

В средновековната крепост "Царевец" във Велико Търново от пролетта ще има нови атракции за туристите. Част от тях са изградени с дърве...

Неизвестни обаче не се посвениха да посегнат на придобивката. В опит да демонтират и задигнат бронзовите кранове, крадците са изтръгнали единия от тях и счупили водопреносната тръба зад него. От получилата се дупка започнала безконтролно да блика вода. Десетки кубици живителна течност вероятно са изтекли напразно, преди граждани да сигнализират и злодеянието да бъде поправено.

В момента чешмата отново е годна за използване, отново функционират и трите спирателни крана.

Общинските съветници от ГЕРБ – Велико Търново отправят горещ апел към гражданите да опазват обществените придобивки, да проявяват отговорност и бдителност, както и критичност към вандалските прояви.

Чешмата под Царевец е строена в края на 50-те години на XX век, когато са започнали по-интензивни посещения на историческия хълм.

Крепостта "Царевец" ще бъде осветена във виолетово заради световния ден на недоносените деца

На 17 ноември в продължение на 30 минути крепостта "Царевец" ще бъде осветена във виолетов цвят в знак на подкрепа на Световния ден на ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com