Кметът Мая Манолова

9159
Кметът Мая Манолова
Снимка: БГНЕС

Ще тръгне ли Мая Манолова да става кандидат за кмет, няма ли да тръгне? Този не толкова екзестенциален въпрос напоследък се позавърта из бедния авугстовски информационен поток, след като се върти периодично от няколко месеца насам.

На всякакви въпроси относно бъдеща кандидатура Манолова не отговаря пряко – нито с "да", нито с "не". Което си е нейно право – има си срок докога се приемат кандидатури, може и в последната минута да каже какво ще прави. Ако не каже, значи е ясно – няма да се цели в кметското място.

Относно състоятелността на евентуалната кандидатура на Манолова обаче впечатление ми направиха следните нейни думи, изречени днес, 07.08.2019 г., пред сутрешния блок на БНТ: "Показала съм, че решенията ги вземем не под натиск".

Наистина ли, г-жо Манолова? Това означава, че когато бяхте депутат в 42-рото Народно събрание, съвсем доброволно сте подкрепили Делян Пеевски да стане шеф на ДАНС. Или не сте – защото, ако е имало натиск и заплахи, повече мога да разбера. Само че ако си е доброволно, тогава вече разбиране няма – никакво!

Моралът на оставката

Като си подам оставката, поемам политическа отговорност и това е достатъчно! Така звучаха всички политически изгорели в сагата "Апартам...

Когато заемаш публична длъжност, много трябва да внимаваш какво правиш и да си наясно, че дори едно твое действие може да те провали. Доброволната подкрепа за Делян Пеевски е особено показателно петно върху всяка политическа биография. Защото тя показва доброволна готовност да се наведеш в угода извън тази на народа!

Манолова е много шумна – и като е опозиция, и като е управляваща. Само че за длъжност като кмет на София освен шум, трябват и резултати от шума. Ако тя се кандидатира, спомнете си какъв шум е вдигала и какъв е резултатът от него за повече от ден назад – защото като не помним, просто сме обречени да повтаряме. По-точно – да ни повтарят!

Ще кажете - а кой да е кмет тогава? Изберете си сами - нали това е смисълът на демокрацията! Да носиш отговорност за решенията си! Да ги вземаш на база информираност, анализ какво може да стане, ако решиш по един начин и какво може да стане, ако вземеш друго решение. Това е и смисълът на живота, който така успешно беше заличаван 45 години, че вече още 30 години не можем да го възстановим.

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Защо в Азия има толкова много боклук от Европа

За какво на ПП-ДБ и ГЕРБ не им достигна политическа воля

Къде плащат 18 000 евро за два месеца спане и лежане

Може ли престъпник да участва в управлението на държавата?

Ударът на Иран срещу Израел: успех или провал?

Турция: С вълшебната дума "Ол инклузив" срещу инфлацията

"Ида и аз подир нея"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com