Махат преференции, да не са шайка имат претенции, що е то?

4643
Махат преференции, да не са шайка имат претенции, що е то?
Снимка: БГНЕС

Българските политици са наистина уникални! Възможността да бъдат наблюдавани и анализирани като истински природен феномен, не бива да бъде пропускана. Невероятните им умения да сътворяват правни абсурди, с които после да се гордеят, трябва да бъде оценен по достойнство.

Стараейки се да не бъда заслепен от тяхното обаяние и майсторски умения да говорят много, без да казват нищо съществено, се опитвам да уловя най-гениалните им законотворчески изпълнения. 

Драмата Изборен кодекс: От какво се уплаши Борисов?

Изключително натовареният маратон с промени в Изборния кодекс, който беше преминат в рамките на почти 15 часа, доведе до множество изме...

Словесните им пируети, издаващи несъмнената им ерудиция и превъзходство над простолюдието, се опитват с "думи прости" да ни въведат в сложната и тежка система на електронните винетки, да ни покажат светлината със закона на горивата и разбира се, да изменят Изборния кодекс за наше удобство.

Като истински народни представители, изживяващи се като своеобразни трибуни от Древния Рим, те бранят нашите права. И ако си мислите, че премахвайки преференциите нарушават правата ви, жестоко се бъркате, уважаеми читатели. Нашите депутати просто ви предпазват от грешката, да не изберете правилния кандидат. Вместо да са признателни за това, някои "черни неблагодарници" дори излизат да протестират.

Това било нарушение на демократичните им права? Как смеете, господа? Как би могло това да е нарушение на демократичните ви права, когато на власт е демократична партия, при това част от славното семейство на европейските демократи. На всичкото отгоре промените са атакувани от "комунистите". Сега пък да не вземете да ми кажете, че това не били комунисти, защото в редиците им имало олигарси. Това няма значение, щом са казали, че са комунисти и социалисти - значи са такива. Името е ясно, опаковката се вижда, кой го вълнува съдържанието.

Така или иначе като дойдат изборите, политическата вакханалия ще ни обхване и нас. Пак ще си гласуваме на принципа "само да не са комунистите", "да махнем гербавите", "не на националистите и популистите". Клишета, млишета и със съседа като пийнем, размяна на крошета. Понеже той нали "е от другите". "Комунист" или пази Боже фашист.

Ще се появи и другата група - "аз не се интересувам от политика" и "всички са маскари", "няма смисъл да гласуваме". Защо да следим какво гласуват депутатите? С преференции, без преференции, нямаме претенции. Няма да протестираме, заети сме прането да простираме. Ние сме една прашинка и нищо не зависи от нас, нали така беше? А лафчето за изходите, помните ли го. Терминалите, и почнеш да бегаш, бате.

Окончателно: Няма да има актуализация на избирателните списъци, мъртвите души остават

След като беше отложено с 8:30 часа, в крайна сметка предложението на БСП да има публичен регистър на избирателите, актуализиран на баз...

Важни ли са корените, драги читатели? Общност, общество, коренът е "общ", нали? Род, родина, роден...Какво е общото между нас с вас? Какво ни обединява? КОЙ ни обеднява вече е ясно. Сещам се за изказването на Вежди Рашидов по време на дебатите за промените в Изборния кодекс.

Многоуважаваният културтрегер, когото незнайно защо доста граждани наричат със звучното "мултака", дълбоко се възмути и огорчи, когато друг депутат нарече управляващата коалиция "шайка".

В неподражаемиия си стил, беловласият интелектуалец  призова този "младеж, комсомолец", да "не му вика на него шайка". Как можело така? Да не би нетактичното "дете-депутат" да е намекнало за силова групировка, към която да е пречислило уважаемият господин Рашидов? Но то пък се оказа, че това било препратка към определение, дадено от друг депутат с неясна политически принадлежност- Антон Тодоров. Но лошият поглед беше показателен-никой не може да нарича нашите политици "шайки". Те са чувствителни и нежни души и се обиждат.

Преди около седмица пък Веселин Марешки определи ВМРО-БНД, като организирана престъпна група. Разбира се, те също се разсърдиха.

Интересно обаче какво ли мислят за "шайките" и "престъпните групи' обикновените граждани. Какво мислите вие, читателите на Actualno.com? Замислете се над това следващият път, в който депутатите гласуват нещо, това интересува ли ви и как ще ви се отрази. А когато дойдат изборите, можете ли да мислите над клишираните фрази или ще продължат да ви манипулират.

Решено: Преференция де факто вече няма, ДПС я обяви за корпоративен вот

Преференцията при гласуване на каквито и да е избори де факто се обезсмисли, след като изрично предложение на ДПС беше прието с 99 глас...

Автор: Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГЛЕДНА ТОЧКА:

Ще стане ли по-лошо: как се променя климатът в Гърция

В Япония: Има ли "турбо рак" от ваксините срещу Ковид-19? Проверка на фактите

Украйна: западни оръжия срещу цели в Русия?

Как Грузия върви по пътя на Украйна

Нотариуса и триумфът на злото над доброто

Ще ограничат ли в Германия скоростта по магистралите?

Близък Изток: ще промени ли Катар отношението си към Хамас?

Турция и ислямистите: какво свързва Ердоган и Хамас

Как украинките променят демографската картина в Германия

С помощ от САЩ: Ще спечели ли Украйна войната

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com