Пропускането на факти - инструментът на червената шашмалогия

36594
Пропускането на факти - инструментът на червената шашмалогия
Снимка: Actualno.com/Борислава Георгиева

БСП и ДПС са на власт и, не особено учудващо, вече имаме спрени европейски средства – по ОП „Околна среда”. Вината обаче била на ГЕРБ, казват управляващите – от червените депутати до министъра на околната среда и водите Искра Михайлова.

Не точно така обаче звучи официалното съобщение на Европейската комисия. Там се посочва, че одиторите са засекли „възможни нередности” за проекти в периода 2008 – 2010 година, когато не само ГЕРБ управляваше. Къде е истината?

Дипломатическата война между ЕС и Русия избухна - къде сме ние?

България се оказва замесена сериозно във война. Във война, която засега се води с оръжията на дипломацията, но която определено няма да...

Тъй като в последните няколко месеца често-често се оказваше, че правителството си спестява някои факти, които изясняват картината, редно е да погледнем какво всъщност казва писмото на ЕК. Оказва се, че сега Брюксел желае проверка и на одитите на проекти по ОПОС в периода 2008 – 2010 година. Защото, както и самата Искра Михайлова заяви в прав текст, в края на октомври МОСВ е получило писмо от ЕК, в което се иска проверка на одитите на проектите в периода 2008 – 2010 година. С други думи Брюксел иска проверка на проверката – чудно първата проверка защо не е достатъчна?

Когато се обедини информацията от всички източници – от ЕК и от МОСВ, излиза, че проверки ще се правят на проекти от 2008 година до 2013 година. В единия случай ще са проверки на проверки, в другия – „първи проверки”. В този времеви период обаче на власт са били три от четирите партии, които и в момента са в парламента – ГЕРБ, БСП, ДПС. Така че всичките са виновни - от едно котило са.

И понеже всички ние знаем, че политиците все са честни, докато не бъдат хванати, сега е редно да си зададем въпроса на адвокат Мич Макдиър, главния герой от култовия роман на Джон Гришам „Фирмата”. Той е следният – когато някой бъде хванат в лъжа, веднага да се запитаме „Какво още?”. Защото лъжите са като хлебарките - никога не идва само една.

Послепис: Ни в клин, ни в ръкав, но с интерес очакваме Министерството на икономиката и енергетиката да вземе да отговори конкретно дали е получавало писмо от Европейската комисия още през август за „Южен поток” и ако да – защо на 4 ноември се обяви договорка с „Газпром”, която сега Брюксел казва, че противоречи на правото на ЕС. Надяваме се все някога в пресцентъра на министерството някой да вдигне телефона. Иначе – оставка?!

Кличко нокаутира Бареков още в съблекалнята

Безцен(зур)ният Николай Бареков, който в студиото на официозната (и по времето на управлението на ГЕРБ) ТВ7 си мереше „мускулче...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com