Алберто Джулиани: Радостин Стойчев е надценен

14863
Алберто Джулиани: Радостин Стойчев е надценен

"Радостин Стойчев е прехвален треньор. Печелеше с Тренто, защото имаше много добри играчи. Любопитно ми е да го видя в отбор без Матей Казийски и Османи Хуанторена. Това заяви в  Алберто Джулиани в интервю пред "Либеро". Треньорът на шампиона на Италия  Лубе Банка Марке (Мачерата) оплю българският специалист. Според него той е надценен като треньор. Двамата имаха закачка още преди години, когато Стойчев бе треньор на Тренто. Джулиани бе първият от гилдията в италианското първенство, който му скочи открито.

В интервюто волейболният специалист смята, че футболът и волейболът са различни спортове, но като ръководене на отборите работата с волейбола е доста близка. А дали мисли за кариера във футбола по примера на Хулио Веласко и Джан Паоло Монтали, Джулиани отговаря: "Защо не? Сега не мисля по въпроса, но за в бъдеще може да се появи нещо интересно.".

Перуджа избра Никола Гърбич пред Радостин Стойчев

Италианският волейбол отбор Сър Сейфти (Перуджа) предпочете за треньор именития разпределител Никола Грбич пред Радостин Стойчев. 40-го...

"Правилно е да се целиш в най-високо, когато имаш силен отбор. И който живее със спорта знае, че да постигаш резултатите не винаги е възможно. Европейските турнири са по-сложни. И мисля, че за нас, италианците спечелването на Шампионската лига във волейбола, така както и във футбола, ще си остане химера още дълго време", казва треньорът на Мачерата.

След като отборът му отпада в турнира за Купата на Италия, той и екипът  подават оставка. "Беше начин, за да тръгнем отново нагоре. Изиграх жокера на кариерата ми. Ако всеки път, когато нещата не вървят и хвърляш оставка, ставаш предвидим. И затова казвам, че такъв ход функционира само веднъж. Шефовете показаха, че са интелигентни. Разбраха, че проблемите не са в треньорския щаб, защото отборът беше изцяло под наш контрол. И по този начин всички се сплотихме и стигнахме до крайната победа", разказва Джулиани.

 

 

Спрягат Радо Стойчев за заместник на Ковач в "Перуджа"

Треньорски рокади ще има в италианския волейболен тим на "Перуджа". Ръководството приключва с досегашния наставник Слободат Ковач, съоб...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол