Динамо (Казан) не гони титла в Цюрих, по-важна е тази на Русия

4781
Динамо (Казан) не гони титла в Цюрих, по-важна е тази на Русия

Казанският Динамо от днес се пуска в битката за титлата на световен клубен шампион. Аналогично на мъжкото състезание в Бело Оризонте (Бразилия) е започващия от днес до 10 май женски вариант, в Цюрих (Швейцария). За победителките в шампионската лига, титлата в Суперлигата на Русия е по-важна, от това да станат световни клубни шампиони, твърдят волейболни анализатори. В Цюрих 6 отбора ще борят за титлата, която миналата година спечели Вакъфбанк (Турция), но тази не е сред претендентите.

За тима от Динамо (Казан) не било толкова важно да спечели, тъй като на 15 май излизат срещу Динамо (Москва) за трофея в Суперлигата на Русия. "Ако стигнат до финала в Цюрих тогава момичетата на Ришат Гилязутдинов ще получат други указания. Но спечелването на трофея в Цюрих не е най-важното", коментира волейболен анализатор.

Казийски отбеляза 16 т. и класира Ал Раян на полуфинал в Бразилия

Матий казийски и тимът, в който играе само за Световното клубно първенство - Ал Раян,се класира на полуфиналите в Бело Оризонте. За раз...

Според него група А в Цюрих е далеч по-лесна от тази, в която е отбора от Казан - Б. В първата са домакините от Волеро (Цюрих), на които организаторите са определили по-леки съперници. Те ще играят с бразилския Сеси и алжирския Джи Ес петролиус. В група Б, с Динамо ще играят бразилския Осаско и японския Хисамицу Спрингс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com