Най-добрият реализатор в Италия за всички времена Христо Златанов също част от тима на звездите за бенефисния мач на Владимир Николов

5394
Най-добрият реализатор в Италия за всички времена Христо Златанов също част от тима на звездите за бенефисния мач на Владимир Николов

Най-добрият реализатор в Италия за всички времена Христо Златанов е третата гост-звезда, която ще участва в титаничния двубой по случай бенефиса на Владимир Николов. Христо или „Еър Злати”, както е известен на Апенините, ще се включи в „Тима на звездите“, водени от Алекно, в супершоуто на 8 май в „Арена Армеец“.

Златанов, който е син на единствения българин, приет във волейболната зала на славата - легендарния Димитър Златанов, и Николов са бивши съотборници и приятели. Двамата играят заедно в италианския Копра (Пиаченца), където по това време в отбора са и разпределителят Андрей Жеков и талантът Николай Пенчев. Интересен факт е, че и двете звезди – Николов и Златанов-младши, се състезават с номер 11.

Спечели двойна покана за бенефиса на Владо Николов

Една от най-големите фигури в световния волейбол, избраният за най-добър диагонал в света и дългогодишен лидер на българските национа...

Христо Златанов е роден в София, но израства като професионален волейболист в Италия. През забележителната си кариера звездата сменя шест италиански тима, като от 2003 г. до сега се състезава за италианския гранд Пиаченца, където несъмнено е символ на тима.

Знаменитият волейболист е шампион на Италия за сезон 2008/2009, носител е на Купата на Италия за сезон 2013/2014 и Суперкупата през 2009 г. През 2014 г. Златанов-младши преминава квотата от 9000 реализирани точки в своята кариера, което автоматично го превръща в най-добрия реализатор на Апенините за всички времена.

През 1997 г. Христо получава италианско гражданство, като за тима на „Скуадра адзура“ изиграва 142 мача. С националния отбор на Италия Златанов печели Световната лига през 1997 г. и 1999 г., а също участва и на Олимпиадата в Пекин. Въпреки че тази година топ реализаторът на Италия ще навърши 40 години, той продължава да бъде най-важният играч за своя отбор Пиаченца. Името на Христо Златанов е в златна звезда на първо място в клубната зала на тима.

Част от приходите от бенефисния мач на Владимир Николов отиват за "Фонда за лечение на деца"

Дългогодишният лидер на българските национали по волейбол Владимир Николов ще дари част от приходите от бенефисния си мач „Моята ...

Бенефисният мач „Моята игра“ е на 8 май 2016 г. в зала „Арена Армеец“. Начало 18:00 часа. Билети за звездното събитие търсете от 1 март 2016 г. в мрежата на Eventim. Цена на билетите: от 20 до 60 лв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Волейбол