Треньорът на хванатата с допинг Тезджан Наимова започна в националния по волейбол

9973
Треньорът на хванатата с допинг Тезджан Наимова започна в националния по волейбол

Треньорът по лека атлетика Стойко Цонов, чиято състезателка Teзджан Наимова е хващана два пъти с допинг се насочи към волейбола, научи Actualno. Той е най-новото попълнение в треньорския щаб на на националния отбор за жени и ще изпълнява ролята на кондиционен треньор, потвърди мениджърът на тима Валентин Помаков. Цонов е бившият треньор на лекоатлетката Наимова, която има доживотна забрана да се състезава. През 2013 г. тя стана европейска шампионка в зала на 60 м, но даде положителна проба и бе санкционирана, а титлата й отнета. Първото й допинг прегрешение бе преди олимпиадата в Пекин 2008 г.

Цонов изкара един сезон в румънски волейболен клуб и смята, че е наясно с общофизическата подготовка на волейболистките. Освен него в щаба на главния треньор Владимир Кузюткин са помощник треньорите Петър Шопов, Владимир Орлов и Пламен Христов, статистик - Росен Русинов, доктор е Иван Геров, масажист - Петър Караджов и остеопат (кинезитерапевт) - Николай Касабов.

Най-после! Кузюткин води тренировка на националките

Селекционерът на националния отбор по волейбол Владимир Кузюткин вече е на българска земя. Късно снощи той пристигна в София. Днес сутр...

"В момента на подготовка са 15 волейболистки. Никой повече не се чака. Това е състава за квалификацията за Европейско първенство. За световното ме питайте след 2 месеца", заяви пред Actualno мениджърът Валентин Помаков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com