По знаков случай за убийство - баща на обвиняем се възмущава от "улично правосъдие"

5764
По знаков случай за убийство - баща на обвиняем се възмущава от "улично правосъдие"
Снимка: БГНЕС

Знаков случай на убийство във Враца придоби нови краски, след като бащата на един от обвиняемите – Ивайло Иванов-Акулата, сподели съмненията си относно движението на делото.

Преди почти година на първа инстанция Иванов, Калин Димитров-Скинара и Иван Каменов-Цофъра получиха по 18 години затвор за убийството на тийнейджъра Николай Димитров. Съдът не прие тезата на прокуратурата, че убийството е извършено по особено жесток за жертвата начин. Обвинението посочваше, че смъртта е настъпила след жесток побой пред заведението „Бирхале”.

Частично прекратиха производството за смъртта на Тодор от Враца заради липса на убийство

Окръжна прокуратура –гр. Враца частично прекрати наказателното производство по отношение на обвинението на Иван Дамянов и Десисла...

Ние също сме родители и разбираме болката на родителите на Николай. Мълчахме, за да не се бъркаме в мъката им, но след масовите прояви и след „уличното правосъдие, което започна още от първия ден на процеса и продължи до скоро, смятам, че е редно да се чуе и другата страна, т.е. нашата”, каза бащата на Ивайло Иванов пред Actualno.com. Той изрично уточни, че говори само от името на сина си.

По думите на бащата на Иванов спречкването между сина му и починалия Николай е започнало след като компанията на Николай е тръгнала с обиди. Николай се е заканил на сина ми, че ще му счупи очилата, защото го е попитал какъв е проблемът. "При сбиването на Николай и Ивайло по категоричен начин се доказа, че не е имал никакви наранявания между тях, освен счупените очила. Участието на сина ми в инцидента спира дотук, тъй като е задържан от един от охранителите и отведен на страна. Има разлика в показанията на свидетелите за боя на стълбите", посочва родителят.

Бащата на Ивайло задава и поредица от въпроси по случая. Защо след сбиването Николай си тръгва на крака, минава на 50-60 метра от местното РПУ и не се оплаква? Защо след като Николай се е прибрал вкъщи не е потърсена лекарска помощ веднага, след като и майка му е лекар, а е приет чак 8 часа по-късно? Направен е скенер и не са установени вътрешни наранявания, казва бащата на Ивайло Иванов. И продължава с въпросите - защо никой не каза, че всички медицински заключения са за клинично здрав пациент, оставен за домашно наблюдение? Защо никой не споменава, че лекарите определят нанесените телесни повреди като леки клонящи към средна към момента на инцидента?

Родителят посочва и, че в един от всекидневниците пише, че „трима здравеняци са пребили до смърт 16-годишно момче във Враца”. Искам да поясня, че този здравеняк, Акулата (т.е. сина ми Ивайло) в момента на инцидента е по-нисък и по-слаб физически от Николай! Акулата е шеговит прякор на Ивайло даден му от негови съученици, защото когато е плувал в градски басейн и самото носът му стърчал над водата, като „перка на акула”. Висок 1.68- 1.70 м., тежащ 68-70 кг, синът ми едва ли изглежда здравеняк, какъв то се изкарва във Враца, настоява бащата. Той обаче е сигурен, че накрая истината ще излезе в съда.

Представящи се за прокурори взели 70 000 за "оправяне" на дело за убийство

Представящи се за прокурори взели 70 000 лв., за да "оправят" дело на извършители на убийство. Лицата са задържани. Това стана ясно дне...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com