Кастро: Най-добър президент на САЩ би бил робот

5150
Кастро: Най-добър президент на САЩ би бил робот

Най-добър президент на САЩ може би ще стане робот, способен да управлява страната, саркастично заяви лидерът на кубинската революция Фидел Кастро в статия, публикувана в местната преса.

„Уверен съм, че 90% от имащите право на глас американци – особено испаноезичните, тъмнокожите, нарастваща прослойка на средната класа и обедняващи хора, биха гласували за робота”, пише в статията, озаглавена „Най-добрият президент за САЩ”, съобщава РИА Новости.

Няколко дни по-рано Кастро публикува статия, в която отново призова човечеството да се противопостави на двете главни глобални заплахи – опасността от ядрена война и климатичните промени.

Светът неизбежно върви към пропастта, защото за сериозни проблеми като измененията в климата и опасността от ядрена война няма решения, твърди бившият кубински лидер във въпросната статия, публикувана от официалния сайт "Кубадебате".

Според него в момента светът разполага с над "20 000 ядрени оръжия" и използването на "едва стотина от тях би било достатъчно", за да причини ужасяващата смърт на всички жители на земята.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com