На всеки час става обир в Гърция

4603
На всеки час става обир в Гърция

По обир на всеки час е бил извършван през 2011 г. в затъналата в дългове и достигнала ръба на фалита Гърция. Това показват данни на полицията, цитирани от вестник "Етнос" и АСН.

Престъпността в страната е нараснала драматично, като обирите и грабежите с взлом - предимно на къщи и магазини, са отбелязали ръст от 300% за 2011-а в сравнение с 2010 г.
За миналата година общият брой на обирите и взломните грабежи е надхвърлил 100 хил. През 2011 г. са били заловени общо 185 хил. души за извършени от тях престъпления. От тях 15 562 са били арестувани за обири, взломни грабежи на къщи, коли, магазини, банки и други.

Само от началото на 2012 г. в Гърция станаха два големи обира на музейни експонати. През януари от националната галерия в Атина бяха откраднати творби на Пабло Пикасо и Пийт Мондриан. През февруари пък двама маскирани обраха музея на Древна Олимпия.

Днес стана ясно, че независимият гръцки депутат Панос Каменос е създал нова партия, която ще носи името "Независими гърци". Депутатът заяви, че тя ще се бори против кредитите, отпуснати на страната от международните институции, както и че формацията ще бъде адресирана към всички гърци. Според гръцките медии "Независими гърци" прави проучвания на обществените нагласи, както и опити за привличане на функционери от социалистическата партия ПАСОК. Не е изключено новата формация да събере огромна подкрепа сред гневните заради съкращенията и правителствените реформи гърци. Така партията може да даде сериозна заявка за управлението на затъналата във финансова пропаст европейска държава, коментира Ройтерс.

Германските туристи се страхуват да посещават Гърция

Германските туристи изпитват "страх" да пътуват в Гърция, опасявайки се от гнева на гърците във връзка с плановете за драстични иконо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com