ООН обмисля да изпрати хиляди миротворци в Сирия

21554
ООН обмисля да изпрати хиляди миротворци в Сирия

ООН обмисля възможността за изпращането на хиляди свои миротворци в Сирия. Става дума за миротворческа мисия с участие на между 4000 и 10 000 души, предаде РИА Новости, позовавайки се на източник от централата на международната организация.

Според източника в петък в ООН се е провело съвещание с представители на страните, които участват със свои военнослужещи в миротворчески операции по цял свят. По време на съвещанието са били разгледани различни варианти за развитие на събитията в Сирия.

САЩ пращат два ракетни комплекса "Пейтриът" и 400 военни в Турция

САЩ планират да изпратят два ракетни комплекса Пейтриът и 400 военни в Турция, за да предотвратяват сирийски атаки, съобщава в. "Ню Йо...

Източникът подчертава, че обсъждането на определени мерки не означава, че организацията вече е готова да изпрати „сини каски” в Сирия.

В същото време премиерът на Великобритания Дейвид Камерън заяви, че Великобритания е готова да засили своята подкрепа за сирийската опозиция. Той предупреди, че „всички опции са на масата” в усилията да бъде ускорен преходът на властта в близкоизточната страна, пише вестник „Индипендънт”.

След края на срещата на европейските лидери в Брюксел Камерън настоя, че ЕС и Великобритания трябва да направят всичко възможно, за да защитят цивилните и да помогнат за ускоряването на прехода на властта от режима на президента Башар Асад.

„Искам да изпратя много ясно послание до президента Асад, че всички опции са на масата. На дневен ред е оказването на допълнителна подкрепа на опозицията. Искам да работим с тази опозицията, за да може да се стигне до възможно най-бърз преход в Сирия”, каза британският премиер.

Русия: Западът опитва да отслаби позициите ни в арабския свят

Западът и Арабската лига изопачават позицията на Москва за Сирия, за да замразят отношенията на Русия с арабския свят. Това заяви специ...

Редактор: Десислава Ушатова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com