Проверяват Боинг 737 заради възможна корозия

9588
Проверяват Боинг 737 заради възможна корозия

Федералната авиационна агенция (FAA) на САЩ ще провери над хиляда самолета произведени от Боинг, от типа 737, заради елемент, който би могъл да застраши сигурността, гласи информация от интернет страницата на федералния регистър, съобщи АФП.

В документа, който носи датата 15 април, FAA заявява, че е била информирана за "неправилна процедура" при полагането на антикорозионно покритие "на връзките на лонжерона и опашния стабилизатор".

Те трябва да бъдат проверени и да се заменят, ако е необходимо ", за да се избегне преждевременно излизане от строя на скрепителните елементи, което би могло да (...) доведе до загуба на контрол върху въздухоплавателното средство", добавя агенцията.

Документът не съобщава за каквато и да е авария досега, предизвикана от този проблем. Посочва се, че заповедта за проверка, съгласувана с Боинг ще влезе в сила на 20 май и "ще засегне 1050 самолета, регистрирани в Съединените щати".

737 е най-популярната гама на Боинг, който е продал повече от 10 хиляди самолета от този вид.

Говорител на Федералната авиационна администрация, каза за АФП, че такива решения се публикуват, когато засягат голям брой летателни устройства".

От компанията Боинг не са открити за незабавен коментар. Моделите, засегнати от проверките са 737-600, 737-700, 737-700C, 737-800, 737-900 и 737-900ER.

Агенцията оценява, че проверките може да струват общо до 10 млн. долара на американските авиокомпании, но част от разходите могат да бъдат покрити от гаранцията на производителя.

 

Аварийно приземяване на Боинг 787 в Япония

Няколко души бяха леко ранени по време на евакуацията след приземяването на Боинг 787 /Дриймлайнер/ в Япония, съобщи БГНЕС.Самолетът е ...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com