Втора ракета достигна Тел Авив

9013
Втора ракета достигна Тел Авив

Силен взрив разтърси Тел Авив, докато сирените в града предупреждаваха за приближаваща ракета, съобщи кореспондентът на Франс прес от мястото на инцидента, предаде БГНЕС.

Ракетата е паднала в морето край Тел Авив. Това е вторият подобен инцидент за последните два дни, съобщиха полицаи и очевидци пред АФП. "Смятаме, че е паднала край бреговете на Тел Авив", обяви говорителят на полицията Мики Розенфелд.

Очевидец също разкри, че видял как ракетата пада в морето "на близо 200 метра от посолството на САЩ". "Това създаде паника сред хората на плажа", допълни той.

Инцидентът се случи ден, след като ракета, изстреляна от Газа, отново падна в морето край най-големия град в страната. Тогава за първи път от 21 години в Тел Авив прозвучаха предупредителни сирени.

От "Хамас" заявиха, че са изстреляли ракета "Касам" срещу израелската столица.

Междувременно лекари от Ивицата Газа разкриха, че при атаката над Хан Юнис – втория по големина град в района, е загинал един палестинец.

През изминалата нощ израелските ВВС извършиха нападения над 130 цели в Газа. На бомбардировки бяха подложени както едноименната столица и Хан Юнис, така и град Рафах.

Това се случи, след като премиерът Бенямин Нетаняху вчера обеща, че Израел ще прави всичко по силите си, за да защитава своите граждани от палестинските ракети. Израел ще "продължи да прави каквото е необходимо, за да защитава нашия народ", заяви той в предавана пряко по телевизията пресконференция.

Редактор: Десислава Ушатова

Нова палестинска ракета падна край Тел Авив

Ракета, изстреляна от Ивицата Газа, падна в морето южно от Тел Авив, предаде кореспондентът на АФП в града. "Ракета се разби във водат...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com