Благоустрояването на Ямбол - приоритет в проектобюджета на общината

3255
Благоустрояването на Ямбол - приоритет в проектобюджета на общината

Продължаване развитието на инфраструктурата и ефективното усвояване на европейски средства в новия програмен период 2014-2020 г. са основните приоритети, залегнали в проекта за бюджетна рамка на Община Ямбол за 2016 г., съобщиха от пресцентъра на общината.

Осигуряване нормалното функциониране на сферите: образование, здравеопазване, социални услуги, развитие на спорта и културния туризъм са също ключов елемент в проекта за бюджет за идната година. Това стана ясно при представянето на бюджетната рамка по време на проведеното вчера публично обсъждане.

Ямболски полицай бе осъден за подкуп

Апелативен съд - Бургас отмени оправдателна присъда на Окръжен съд – Ямбол и постанови нова, с която призна за виновен подсъдимия...

Планираните собствени приходи са в размер на близо 17,5 млн. лева, от които данъчни приходи – 5,9 млн. лв. и неданъчни приходи – 11, 6 млн. лв.

Разходите за местни дейности надхвърлят 18 млн. лева, от които капиталови разходи - 2 333 000 лв.

Над 8 млн. лева са предвидените разходи във Функция „Жилищно строителство, БКС и опазване на околната среда”. Те се финансират изцяло от общински приходи за дейности в комуналната сфера, благоустрояването и опазването на околната среда, сред които основно за осветление на улици и площади, водоснабдяване и канализация, зимно поддържане и пътна сигнализация, ремонт и поддържане на уличната мрежа; за текущи ремонти и поддръжка на общинска собственост; поддържане чистотата в града, на зелените площи, резитба на дървета и др.

Общо, проектната рамка на Бюджет 2016 на община Ямбол възлиза на 41,8 млн. лева.

В Ямбол награждават победителите в конкурса "Коледа"

Церемонията по награждаване на победителите в тазгодишното издание на конкурса за детска рисунка на тема „Коледа” ще се със...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com