Ямбол вече започна подготовка за зимата

3121
Ямбол вече започна подготовка за зимата

Изпълняващият длъжността кмет на община Ямбол Красимира Петрова издаде заповед за повишена готовност на общината за действие при усложнени зимни условия, съобщиха от пресцентъра на общината.

Ръководствата на фирми, учреждения и ведомства следва в срок до 6 ноември да предприемат необходимите мерки по подготовката и окомплектоването на силите и техниката, които ще действат при усложнени условия. Част от задълженията са и обезпечаването на гориво, пясък, облекло и други материални средства.

Битови абонати дължат близо 3 млн.лв. на ВиК-Ямбол

Всяка седмица в Ямбол без водозахранване остават над 20 абонати. Причината е системно неплащане на сметки. Най-много са нарушителите в ...

Ръководителите на дружества, учреждения, обществени организации, търговски обекти, както и собственици и наематели на сгради трябва да отстраняват снега от тротоарите, се посочва още в заповедта.

Тяхна грижа са и отстраняването на висулките по сградите, както и опасните натрупвания на сняг.

В заповедта се регламентират и отговорностите при усложнени зимни условия на дружествата, свързани с обслужването на електропреносната и водопроводна мрежа, както и здравните заведения. В случай на усложнена обстановка служителите на сектора за превенция и опазване на обществения ред към община Ямбол ще извършват ежедневни наблюдения на коритото на река Тунджа на територията на общината.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com