С един удар дядо от Ямбол блокира поръчки над 338 млн. лв.

16013
С един удар дядо от Ямбол блокира поръчки над 338 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на Агенция "Пътна инфраструктура" на обща стойност над 338 млн. лв. Всички касаят процедурите, с които АПИ избира кой да извършва пътното поддържане през следващите пет години.

Жалбите от фирма "Ика – 2М" ЕООД в Комисията за защита на конкуренцията са подадени в един ден – на 12 септември. С тях 70-годишният й едноличен собственик Иван Митев иска да бъде наложена на всички временна мярка "спиране на производството".

АПИ назначава още 921 служители, за да управляват тол-системата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да бъдат назначени нови 921...

Справка в Търговския регистър сочи, че фирмата е неотдавна регистрирана – през юли месец 2017-та, с 500 лв. капитал. И е с дейност покупко-продажба на стоки или вещи.

Дружеството не е вписано в Камарата на строителите, не е изпълнило досега нито една обществена поръчка. Няма и капацитет да изпълнява дейностите, които опитва да спре.

Въпреки всички нямания, намерението на дядото е да блокира абсолютно всички поръчки за превантивно, текущо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на републиканските пътища в 23 от общо 27 области в България.

Не е пощадил даже пътищата от неговата си област Ямбол.

Дожаляло му е или случайно е пропуснал само Югозападния район, в който се намират областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Единствената неатакувана от него поръчка е за 98,6 млн. лева.

Една година, без никой да ѝ пречи, АПИ няма изпълнител за пътя Белица-Загражден

На 11 септември миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" обяви инженерингова поръчка за третокласния път Белица – Загражден...

Спрямо всички други, срещу които протестира, 70-годишният дядо обжалва разясненията, дадени от шефа на Пътната агенция.

За сметка на това възрастният мъж опитва да сложи ръка върху избора на изпълнител за: Южен централен район с областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково (поръчка за 94,7 млн. лв.); Северозападен район с области Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен (поръчка за 48,1 млн. лв.); Северен централен район с области Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра (поръчка за 74,4 млн. лв.); Югоизточен район с области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол (поръчка за 72,9 млн. лв.); Североизточен район с области Варна, Добрич, Търговище и Шумен (поръчка за 48,1 млн. лв.).

Подадените от Митев жалби засега са със статус "иницииран процес". Малко вероятно е да успее да ги блокира все пак, заради последните промени в Закона за обществените поръчки – че трябва да докаже качеството си на заинтересовано лице. Но не е невъзможно.

При всички случаи обаче опитът да се попречи на пътното поддържане в почти цяла България заслужава внимание. Още повече, че сега действащите договори за тази дейност изтичат навсякъде – има райони, където са останали седмици или месец до края. Ако не успеят навреме да проведат процедурите, вероятно АПИ ще бъде принудена да възлага допълнителни дейности с анекси. А може би това е целта на тези жалби. Кой може да знае, при положение, че човекът и фирмата, с която се протестира, нямат никаква пътностроителна биография.

Възможно е старецът изобщо да не знае, че от негово име правят опит да спрат поръчки за милиони. И това се е случвало.

АПИ дава над 157 млн. лв. за поддържане на "Хемус", "Тракия" и "Марица"

157 440 000 лв. с ДДС е пределната сума, която ще даде Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддържане на автомагист...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com