X
 
 

С един удар дядо от Ямбол блокира поръчки над 338 млн. лв.

12826 1
photo of С един удар дядо от Ямбол блокира поръчки над 338 млн. лв.
Снимка: БГНЕС
70-годишен старец от Ямбол опитва да блокира пет поръчки на Агенция "Пътна инфраструктура" на обща стойност над 338 млн. лв. Всички касаят процедурите, с които АПИ избира кой да извършва пътното поддържане през следващите пет години.

Жалбите от фирма "Ика – 2М" ЕООД в Комисията за защита на конкуренцията са подадени в един ден – на 12 септември. С тях 70-годишният й едноличен собственик Иван Митев иска да бъде наложена на всички временна мярка "спиране на производството".

АПИ назначава още 921 служители, за да управляват тол-системата

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предлага в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) да бъдат назначени нови 921...

Справка в Търговския регистър сочи, че фирмата е неотдавна регистрирана – през юли месец 2017-та, с 500 лв. капитал. И е с дейност покупко-продажба на стоки или вещи.

Дружеството не е вписано в Камарата на строителите, не е изпълнило досега нито една обществена поръчка. Няма и капацитет да изпълнява дейностите, които опитва да спре.

Въпреки всички нямания, намерението на дядото е да блокира абсолютно всички поръчки за превантивно, текущо, зимно поддържане и ремонтно-възстановителни работи при аварийни ситуации на републиканските пътища в 23 от общо 27 области в България.

Не е пощадил даже пътищата от неговата си област Ямбол.

Дожаляло му е или случайно е пропуснал само Югозападния район, в който се намират областите Благоевград, Кюстендил, Перник и София. Единствената неатакувана от него поръчка е за 98,6 млн. лева.

Една година, без никой да ѝ пречи, АПИ няма изпълнител за пътя Белица-Загражден

На 11 септември миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" обяви инженерингова поръчка за третокласния път Белица – Загражден...

Спрямо всички други, срещу които протестира, 70-годишният дядо обжалва разясненията, дадени от шефа на Пътната агенция.

За сметка на това възрастният мъж опитва да сложи ръка върху избора на изпълнител за: Южен централен район с областите Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково (поръчка за 94,7 млн. лв.); Северозападен район с области Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен (поръчка за 48,1 млн. лв.); Северен централен район с области Велико Търново, Габрово, Разград, Русе и Силистра (поръчка за 74,4 млн. лв.); Югоизточен район с области Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол (поръчка за 72,9 млн. лв.); Североизточен район с области Варна, Добрич, Търговище и Шумен (поръчка за 48,1 млн. лв.).

Подадените от Митев жалби засега са със статус "иницииран процес". Малко вероятно е да успее да ги блокира все пак, заради последните промени в Закона за обществените поръчки – че трябва да докаже качеството си на заинтересовано лице. Но не е невъзможно.

При всички случаи обаче опитът да се попречи на пътното поддържане в почти цяла България заслужава внимание. Още повече, че сега действащите договори за тази дейност изтичат навсякъде – има райони, където са останали седмици или месец до края. Ако не успеят навреме да проведат процедурите, вероятно АПИ ще бъде принудена да възлага допълнителни дейности с анекси. А може би това е целта на тези жалби. Кой може да знае, при положение, че човекът и фирмата, с която се протестира, нямат никаква пътностроителна биография.

Възможно е старецът изобщо да не знае, че от негово име правят опит да спрат поръчки за милиони. И това се е случвало.

АПИ дава над 157 млн. лв. за поддържане на "Хемус", "Тракия" и "Марица"

157 440 000 лв. с ДДС е пределната сума, която ще даде Агенция „Пътна инфраструктура“ за поддържане на автомагист...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители

1 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

  • Анонимен 1 Анонимен преди 4 месеца Профил на трол?
    Типично по български! - Ако ти дам една ябълка, какво ще я направиш? - Ще я изям! - А 5 ябълки? - Ще ги изям! - А един камион ябълки? - Е, не мога да ги изям, но ще ги нахапя всичките.
  • Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

missing image
Дневен хороскоп за 24 януари

Овен Не всичко, което блести е скъпоценност, но изкушението винаги е голямо. Сега обаче няма защо да не му се противите. Колкото по-бъ...

Последно в Актуално