Съдът оправда кмета на Ямбол за превишаване на властта

4273
Съдът оправда кмета на Ямбол за превишаване на властта
Снимка: БГНЕС

Апелативен съд Бургас разгледа днес наказателно дело, по което подсъдим е кметът на Община Ямбол - Георги Славов и отмени присъдата на Ямболския окръжен съд в осъдителната част, постановена срещу него, като го оправда изцяло. Това съобщи БГНЕС.

Делото бе свързано с воден проект в града. Според обвинителния акт в периода септември 2008 г. - март 2010 г., за да набави облага за „Диана комекс I" ЕООД в размер на 2,090 млн. лв. Георги Славов е нарушил служебните си задължения, превишил властта и правата си при възлагането, сключването на договор и изпълнението на обществена поръчка за изграждането на улични водопроводи и улична канализация по ул. „Ген. Заимов и ул. „Граф Игнатиев" в Ямбол.

Ямбол се подготвя за традиционния Коледарски празник

В Ямбол отново се подготвят за традиционния Коледарски празник. И тази година кулминацията ще бъде на 25 декември, като градът ще се...

На базата на сключения договор и издадени от фирмата три фактури и протоколи за строително-монтажни работи той е наредил плащане в размер 4, 256 млн. лв. Според прокуратурата от това му действие са настъпили значителни вредни община Ямбол и общинския бюджет.

Делото за трети път се гледа на втора инстанция. През юли 2014 г. апелативните магистрати за втори път потвърдиха присъдата на Ямболския окръжен съд от 14 ноември 2011 г., с която Славов е признат за виновен в престъпление по служба, осъден ефективно на 3 г. и 8 м., както и на лишаване от право да заема длъжност кмет на община. Със същата присъда кметът е признат за невинен по обвинението за "особено тежък случай". Заради това частично оправдание апелативната прокуратура пусна протест до ВКС. От своя страна Славов обжалва присъдата.

Със свое решение от 24 септември т.г. обаче ВКС отмени изцяло решението на Бургаския апелативен съд, номирайки за основателна жалбата на Славов за допуснати сериозни процесуални нарушения.

 

Осъдиха ямболски адвокат за предоставяне на кредити с висока лихва

Ямболският окръжен съд наложи тригодишна условна присъда на адвокат от местната колегия, предаде БНР. Той е признат за виновен, че е п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com