4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

21133
4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски
Снимка: БГНЕС

Започвам с най-важното: нови избори няма да има и ротацията ще се осъществи. Не се наемам само да преценя дали това е хубаво или не. Струва ми се, че и двата варианта са еднакво безперспективни. Тъй или иначе пиеската, която върви от близо две седмици, е към своя край и е хубаво да се изтъкнат най-веселите и вълнуващи мигове от днешното ѝ издание. 

Борисов праща четирите коннички на Апокалипсиса

Каквото и да говорим, кадърът с Мария Габриел, Деница Сачева, Теменужка Петкова и Рая Назарян, подредени гордо една до друга в готовност да решават съдбата на държавата като преговорен екип, бе един от най-запомнящите се в комедийния сюжет. През цялото време те изглеждаха така, сякаш наистина не знаят, че не съществува човек, който да не е ментално предизвикан и да реши, че четирите са нещо друго освен комична екстензия на Бойко Борисов. Нещо повече, самият Борисов пък заяви, че "Не приемам да се срещам с 5-6 души да надгракат", т.е., заради сложните конфигурация и многоперсонност на ПП-ДБ, той се е отказал от срещи лице в лице. Не виждам какъв друг извод остава от свързването на едното с другото, освен този, че самият Борисов е пратил четирите дами именно, за да отвърнат на надгракването с надгракване и така да отвърне с паритет на досадата, която сам е изпитвал. 

СНИМКА: БГНЕС

Кирил Петков очаквал самостоятелност от Мария Габриел... 

Кирил Петков пусна статус, после гостува в телевизия, накрая пуснал и есемес на Борисов (изглежда колкото повече се заседяваш в българската власт, толкова по-голям е шансът да започнеш да работиш с есемеси) - и все твърди, че не е очаквал такова нещо от Мария Габриел. Този човек, помня, още от самото начало на злополучната сглобка, наистина повтаряше като абсолютно невменяем - невменяем, защото съждението е просто абсурдно - че Мария Габриел може да има свободна воля и той разчита на това, че тя може да се еманципира от Борисов. Аз си мислех, че това са празни приказки, в които никой не вярва, а то се оказа, че е вярвал именно авторът им. И сега Петков тъжи, като в народна песен: тъжи за поробената Мария Габриел, поробена - още - отнесена, майно ле. Изглежда не е разбрал, че в ГЕРБ не е като в ПП - Лена Бориславова да разпраща на всички инструкции как да се държат и да им пуска опорни точки, че да се оправят.    

Чорбаджи Пеевски най-доволен

Пеевски, разбира се, е най-доволен от развоя на нещата, понеже, нека се каже и това - освен, че е говорител на държавата, той все пак я и управлява. Нещата се развиват в негова изгода и засега само подвиква ту на едните, ту на другите, да се разберат, понеже основната му цел е изпълнена: всичко, което устройва ГЕРБ, устройва и него. Ключът към палатката в пеевския случай е да бъде сигурен, че няма как да има наказателно преследване срещу него (нещо наистина невъзможно, като гледам как Кирил Петков вече говори за ГЕРБ и ДПС като за "общности". И дори има глупостта, а и наглостта, да твърди, че нямало значение кой стои отгоре на тези "общности"). В момента държавата остава толкова узурпирана, колкото и преди; чорбаджията няма никакви проблеми, настроението е на ниво, както и придобитите по мафиотски път капитали и позиции - запазени. 

Христо Иванов купува къща... 

На въпрос на БНТ защо депутатът от ГЕРБ Рая Назарян и преговаряща от страна на ГЕРБ за ротацията съобщи, че Иванов е одобрил споразумението, лидерът на ДБ даде следния доста странен, според мен, отговор:

"Това е смешно – одобрението се изразява по един-единствен начин и това е подпис. Всичко останало е да бъдем вкарани в обяснителен режим. Някой твърди нещо и не може да го докаже.

Може да сме си говорили за продажба на къща, да я купя, да ни е харесала цената, но няма подпис".

Сравнението с къщата ми изглежда малко не на място - в крайна сметка възможно ли е все пак на Иванов да му е харесала наистина "къщата", т.е. кабинетът, който ГЕРБ са предложили и ако наистина е така, дали пък не би могло наистина да сложи подпис? Щото то това става - като ти хареса една къща, премисляш, премисляш, и ако няма друга, която да ти хареса повече (ситуацията в момента), вземеш, че подпишеш. 

 

Автор: Райко Байчев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com