А на вас какво ви пречат гейовете?

29552
А на вас какво ви пречат гейовете?
Снимка: БГНЕС

Това е всяка година. Наближи ли гей парадът, се възражда неизменно една и съща, втръснала до болка на всички дискусия - имат ли право гейовете да си правят парад или нямат.

Ако утре има референдум за и против парада, не се съмнявайте, че резултатът ще е мощно "против".

Блъсков блесна за гей парада: Искам да не си размахвате срамотиите

Какво да ви кажа. На тези хора никой нищо не им прави, никой не им се противопоставя. С тези думи „стълбът на българската журнали...

Аргументите са ясни - защо трябва хомосексуалистите да парадират, защо трябва да се показват, защо "да се развяват", нека си правят там каквото си правят, просто да кротуват и да не се набиват на очи.

Или най-общо казано - кой им пречи, че искат да излизат на парад?

Има нещо байганьовско в увереността, че децата масово едва ли не ще "обърнат резбата", ако видят веднъж в някой репортаж по телевизията гей парада. По дискусиите излиза, че именно тази демонстрация на хомосиксуализма, който, разбира се, е от ценностите на Запада, които ЕС, НАТО и всички там съюзи са ни натрапили, е един от основните проблеми на съвременното общество - тя го развращава, подкопава, изкривява, отслабва. А това, че по статистика вече всеки втори брак в България завършва с развод, никой не го притеснява. Защото никой не повдигна дискусия по въпроса. Големите мъжкари, големите пазители на семейните ценности, масово разбиват семействата си и оставят децата си травмирани, самотни и недооценени. Но не, гейовете са виновни!

А да можете да отговорите на обратния въпрос - на вас какво ви пречат гейовете?

Адът ли ще се отвори, ако се разходят веднъж годишно за 2 часа по улиците на София? Гей ли ще ви направят? Или жена ви - лесбийка? Или детето ви ей сега ще реши, че вече не иска да е момче или момиче?

Тазгодишният гей парад акцентира върху дискриминацията в образованието

Тазгодишното издание на "София Прайд", което ще се проведе на 27 юни, ще фокусира вниманието върху проблема с дискриминацията в сферата...

Ако не е прекалено много, за малко да помислим защо тези хора искат да се съберат за няколко часа на спокойствие?

Ами защото искат. Защото е нормално едно група, едно общество, да иска да организира нещо заедно. Да се видят, да поговорят, да споделят общите си проблеми и радости.

Защо събиранията за едни да са позволени, а за други - не?

Така утре някой може да поиска да се забрани събора на Бузлуджа, защото го дразни. Кой им пречи на комунистите в живота, защо е нужно да се събират и да парадират?

Или мотосъборите. Кой им пречи на рокерите в живота, та е нужно да се събират, да вдигат гюрултия с моторите и да надуват рок?

Тазгодишният гей парад в София ще е на 27 юни

Осмото ежегодно шествие в подкрепа на равенството на лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансполовите и интерсексуалните хора (Л...

Ами, никой не им пречи. Просто хората искат да се видят, да изпият по една бира, да изядят по едно кебапче, да се посмеят и после да се разотидат.

Защо сексуалната ориентация да е по-долна или по-срамна от политическата или културната?

Затова, айде стига вече. Още 100 години ли на всеки парад ще се вдига олелия? Оставете хората да се разходят. Ще преживеете едни 2 часа.

Да, хомосексуализмът не е нещо нормално. Той е отклонението от нормата, зададена от природата. Но съвременното общество е приело и живее с много отклонения от нормата. И така трябва да бъде. За да живеем в мир.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com