"Белене" - пример как Борисов пази далавераджиите, които са му "опозиция"

6207
"Белене" - пример как Борисов пази далавераджиите, които са му "опозиция"
Снимка: БГНЕС

Двама бивши изпълнителни директори на НЕК (бел. ред. - Любомир Велков и Мардик Папазян) са подписали без гаранции споразумение за закупуване на оборудване за АЕЦ „Белене“. Това беше обяснението на енергийния министър Теменужка Петкова защо сега България ще трябва да плаща 620 млн. евро (не 550, както се мъчи Петкова да ги изкара – има си официално решение на Арбитража в Париж колко точно е сумата).

Коментар на редактора

Добрев за АЕЦ "Белене": Личи си БСП и "Атака" чии интерес защитават

Румен Петков, както и БСП, че и "Атака", в последните дни не цитират споменатата от българските официални власти сума от 550 млн. евро,...

Отново и отново „предишните са виновни“. Това е любимото оправдание на българските политици, когато лъсне безпощадно ясно, че не са свършили работа. Това оправдание използва Цветан Цветанов за реакцията на МВР относно стрелбата в Слънчев бряг и Митьо Очите, макар че главният прокурор Сотир Цацаров категорично опроверга и версията на Бойко Борисов за скандал за паркомясто. А в „Биволъ“ се появи скандален материал – как административният ръководител на Районната прокуратура в Несебър Радост Бошнакова събрала куп гости на частно парти в ресторант-клуб "24" в Поморие, сред които шефът на Етичната комисия на ВСС Ясен Тодоров и главният секретар на МВР Георги Костов. Нищо лошо – само че ресторантът е на Пламен Петров-Помориеца, който е считан за "началник" на Божидар Кузманов а.к.а Божо Кравата или Козела, който беше главно действащо лице в пукотевицата с Очите.

Както Цветанов и Борисов, сега и Петкова се оправда с предишните. Вина те безспорно имат – става въпрос за Тройната коалиция на Станишев, Доган и Царя, която добре окраде каквото можа. През 2008 година тя беше на власт, но забележително сега Петкова хвърля вината само върху тогавашните шефове на НЕК – подписали били без да съгласуват с никого! Сигурно щяхме да повярваме, че при проект за милиарди така се подписва, без никой над теб да разбере. Така и секретарката на Р. Овч. подписваше, без той да знае – а сега се прави на експерт по телевизионните студия същият този Овч.

Защо правителството на Борисов не потърси наказателна отговорност на тези господа? Щом са подписвали без съгласуване, както твърди Петкова, защо се минава само с уволнение? Получава се същото като с делото на Сергей Станишев за секретните документи – Борисов отиде "да помогне на колегата Станишев" ?! На всичкото отгоре точно Петкова беше човекът, която проверяваше какво сме подписвали и какво не, за да бъде спрян този проект в крайна сметка!

Когато дойде на власт през 2009 година, Борисов обещаваше да накаже всички накрали се и ояли се по времето на Станишев, Доган и Царя. Не само, че не стана, ами и няма най-малък признак да стане!

Делян Добрев към БСП: Знаели сте, че АЕЦ „Белене” е провал

Знаели сте, че АЕЦ „Белене” е провал и това ще поведе държавата към дъното. Това заяви от парламентарната трибуна в деклара...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com