X
 
 

Да помълчим за околната среда ... с Нова телевизия (ВИДЕО)

14095 3
Да помълчим за околната среда ... с Нова телевизия (ВИДЕО)
Снимка: Гери Николова/Facebook
Темата за опазване на околната среда е нещо, което много ни вълнува. Нашият екип сам изяви желание да почисти плажа „Листи”, откъдето изнесохме 30 чувала с битови отпадъци. Тук сме не за да унищожим, а за да покажем красивите кътчета на България такива, каквито са. Това заяви Александра Сърчаджиева, водещата на най-новото риалити в българския телевизионен ефир – "Игри на волята", което трябва да тръгне наесен.

Откровено казано мислех да не коментирам темата, след като на дневен ред излезе сигнал, който подсказва нещо съвсем различно от казаното – можете да прочетете ПОДРОБНОСТИ В ТОЗИ МАТЕРИАЛ! След това вдъхновено обяснение обаче няма как да се сдържа.

След като стана ясно, че точно до плаж "Листи" вече има прокаран път с булдозер, отправих следните официални въпроси към Нова телевизия:

1. Държи ли Nova Broadcasting Group лицензът на предаването "Игри на волята" или то е външна продукция?

2. Има ли Nova Broadcasting Group, ако е лицензодържател на "Игри на волята", договор за отдаване под наем на плажа и коя институция го е подписала? Ако не е лицензодържател - знае ли дали лицензодържателят има такъв договор?

3. Позволено ли е съгласно договора да се прокара път през парк Странджа?

4. Пътят, който се вижда на видеа в социалните мрежи (Фейсбук групата "Да опазим Корал"), прокаран ли е през защитена местност и с чие разрешение?

5. Ако предаването "Игри на волята" е външна продукция, обмисля ли Nova Broadcasting Group санкции заради възможни нарушения на екозаконодателството при заснемането на програмата - дори спиране на договора?

Официалният отговор на Нова телевизия може да прочете ТУК! Сами можете да си направите извод на колко от въпросите е отговорено, камо ли конкретно. Благодаря обаче за отговора - от Министерството на туризма още чакам отговори, подозирам и, че ще ги дочакам толкова, колкото и в други случаи на въпроси извън това колко много туристи ще ходят на Черноморието.

Точно заради това и точно заради обяснения като това на Александра Сърчаджиева на хората с поне капка мозък отдавна им е писнало от нашенските "елити" – медийни, политически, икономически, културни. Защото контактът с тях прекалено често се превръща в обида за интелекта.

Между другото, управител на "Олд Скул" ООД е Нико Тупарев. Вярвам, че и той с чувала е чистил плажа. Но като продуцент как не направи едно видео, за да може неверници като мен да се вдъхновят?

Автор: Ивайло Ачев

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 3 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Кажи му Нико Тупарев и не го обиждай повече...
  • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    На снимката - колко добре Свинете са почистили плажа ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
    Не се казва Нова телевизия, защото това е СВИНСКАТА телевизия - притежание на Домузите=Свинете ! Domuz=Свиня !!! Та и на морето - свинска работа .