Думи не останаха - затова дойде насилието

8062
Думи не останаха - затова дойде насилието
Снимка: БГНЕС

От два дни насам водеща медийна, а и обществена тема е как на 2 септември протестите срещу Бойко Борисов, правителството му и главния прокурор Иван Гешев ескалираха в насилие. Кой кого е бил, кой кого и как е арестувал, кой колко „самоделни взривни устройства“ е метнал, колко и кои са арестувани, колко и кои са пострадали, кои са повече пострадали ...

Всичко това, по мое мнение, разводнява отново най-важното. А то е следното – искаме ли да живеем в държава, чиято конституция ще бъде написана от Бойко Борисов (с помощта на Данаил Кирилов) и в която закони ще може да пише Иван Гешев? Това е простичкият въпрос – ако мнозинството иска, добре. Но нещо ми подсказва, че не е съвсем така.

Насилието, което превзе протеста на 2 септември, беше ужасяващо. И изобщо не е нещо невиждано – по цял свят има такива събития. На Запад и на Изток – погледнете само какво се случва в САЩ няколко месеца на тема "расизъм и полицейско насилие". А в Хонконг какво ставаше и то с основно искане "демокрация" – такива изпълнения имаше там, че в България не сме ги и сънували. Например огромният "университетски" пожар (ПОДРОБНОСТИ ТУК) или наръган с нож политик от класата, заради която избухнаха протестите там (ПОДРОБНОСТИ ТУК). По темата с ножа в България стигнахме само до Facebook слухове за наръган на жълтите павета полицай - за щастие!

Убеден съм, че повечето хора не искат протести с насилие. Те и протести не искат - ако някой си мисли, че тези хора не предпочитат да си гледат живота, да ходи да се прегледа възможно най-бързо - скенер на главата задължително! Но по-силно всички възмутени на улицата не искат управлението на тази държава да бъде в този стил, в който сега е. Стилът, при който стигнахме не просто до безогледно оглозгване, а духът ни е на път окончателно да бъде смазан. Та при това управление председателят на символа на суверенитета ни – парламента, се превърна в т*па кърджалийска ..... и дори не каза гък! Само това е достатъчно, за да си ходят вовеки веков всички от политическата ни класа – а има още много, и много, и много. Като почнем от "Апартаментгейт" и стигнем до "размазването на физиономията", защото някой не иска да се съобразява с избрания от народа уж да му служи! И по нито един от тези случаи няма гък от прокуратурата!

Колкото до насилието – ТОВА истинска полиция ли е? Или е като в джунглата – по-силният побеждава? Много и много въпроси има към МВР – държавната структура, която взема най-много от държавния бюджет т.е. от данъците ни. Най-пресните - МВР, как така 56 дни не разбрахте, че в палатките под носа ви подготвят бомби? Как така отявлени хулигански елементи изникнаха на протеста сякаш от нищото и готови да безчинстват - превенция знаете ли какво е? Или приказките за чичковци-милиционери, които да внимават и насочват тази агресия, та по телевизията хората са се ужасят и да си кажат колко ще е страшно без Бойко да се множат? Като в оня виц за бесилката - тръгнали да ги бесят двама, единият вика на другия: "Давай да бягаме", а вторият отговаря: "Стой, че да не стане по-лошо". Множите ли ги вторите с ченгеджийски похвати, господа управляващи?

Омръзнало ми е от тези и куп още въпроси! Омръзнало е на много хора – приказките отдавна се изчерпаха. Затова сега е така – страшното е, че не смея да помисля колко още ...

И на въпроса - искате ли Бойко Борисов и Иван Гешев да пишат конституция и закони? Ако искате, сега ще е така, в бъдеще - също. Дано не искате - наистина. Дано стигнем някога дотам хората, които пишат законите, да се радват на доверие, което е далеч над едноцифреното число!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Разглобка: "Турски поток" пресъхва за пред хората

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com