Когато истината стане твърде черна ...

11962
Когато истината стане твърде черна ...
Снимка: Getty Images/Guliver

Известни атлети от различни спортове, които не са руснаци, са ползвали забранени по принцип вещества с разрешението на Световната антидопингова агенция (WADA/УАДА). Това стана ясно, след като руските хакери „Fancy Bears” успяха да разбият защитата на базите данни на УАДА и започнаха да пускат документи, доказващи кой какво употребява.

Коментар на редактора

Руските хакери публикуваха още имена на атлети, ползвали допинг

Руските хакери "Fancy Bears" публикуваха нов списък с 25 имена на атлети, които поради заболявания са получили позволение от Световната...

Всички, които искат големите титли и рекорди в съвременния професионален спорт, гълтат различни препарати. И това трябва да е кристално ясно – а не да се крие под мантията на криворазбрана честност и чистота.

Руснаците са виновни и бяха хванати по бели гащи относно Зимната олимпиада в Сочи, но това съвсем не прави неверни сегашните им разкрития. Точно тези, които са забъркани в най-големите каши и знаят и кътните зъби на ситуацията, могат да изкарат най-много детайли.

Когато човек се позагледа какво например е вземала световната номер едно и претендентка за най-велика тенисистка в историята Серина Уилямс, може да си помисли, че тя всъщност трябва да лежи в болница. Бронхит, автоимунни заболявания, дори онкологична болест – за това по принцип се предписват препаратите, гълтани от Уилямс. Досега още няма ясно обяснение от какво толкова е болна Уилямс, че да ѝ трябват такива силни лекарства. Същото важи за четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика от Рио Симон Байлс.

Лицемерието с допинга не е от вчера и днес. Професионалният спорт е поле на много пари за фармацевтичните компании. Не е добре обаче за бизнеса, ако си признаеш, че който гълта повече и по-качествени препарати, той е с по-големи шансове да е спортна звезда. Просто хората си остават чувствителни на тема честност – аз може и да послъгвам, но мен да ме лъжат други – никога! Е, в професионалния спорт лъжат – повече или по-малко. Ако някой има проблем с това, просто „не храни чудовището“. Ако не ни пука – продължаваме да се възхищаваме на „иконите“. Но да се хвърлят едни на вълците и само те и единствено те да са лоши, а за други да има наивни обяснения как едва ли не са болни от рак с тежко изразена форма на бронхит, докато всъщност са способни да ти скършат врата с един замах – хайде де!

Руски хакери показаха кирливите допинг ризи на Серина Уилямс

Руски хакери пробиха в системата на Световната антидопингова агенция (WADA) и разкриха секретни документи, за които се твърди, че доказ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com