Крокодилските сълзи на Цветан Цветанов за справедливостта

12265
Крокодилските сълзи на Цветан Цветанов за справедливостта
Снимка: БГНЕС

Знаете ли откъде идва изразът "крокодилски сълзи"? Популярната версия е, че когато крокодилът яде жертвата си, той плаче заради деянието си. Всъщност най-големите влечуги на планената плачат, защото трябва да разтворят излишните соли в организма си. С течността, която излиза от очите им, излизат точни тези соли. Сълзи, но не от жал, а от чисто физиологична нужда на организма.

Не знам със сигурност дали в последния ден на месец май бившият вътрешен министър и втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов проля сълзи в студиото на Нова телевизия, защото се разчувства или защото имаше нужда да изхвърли излишните дози популизъм от политическия си организъм с цел облъчване на телевизионната аудитория. Знам обаче, че тези сълзи показват лицемерие.

Цветанов в "Шоуто на Слави": Няма нищо договорено между ГЕРБ и Слави Трифонов

Няма нищо договорено между ГЕРБ и Слави Трифонов. Това заяви в "Шоуто на Слави" председателят на парламентарната група на ГЕРБ и замест...

Защо се разплака Цветанов? Простичко казано - заради съдебната ни система. Дословно, с негови думи: "Знаете ли кога действително си изпуснах нервите и може би съм обидил г-жа Мирослава Тодорова, за което се извинявам? Но направих среща с една жертва и то, всъщност, цялото ѝ семейство (бел. ред. - семейство Анчови). 98-ма година семейството било похитено и двете дъщери на това семейство бяха изнасилени от тази група, която прави въоръжен грабеж. С нея са блудствали, с майката, а бащата са го пребили почти до неузнаваемост. Това дело, когато започва, се гледа 25 заседания от уважаваната от мен г-жа Мирослава Тодорова. На 25-тото заседание тя преценява, че тряба да го прехвърли към военна прокуратура, защото това дело – в групата (бел. ред. – грабители и похитители) има един полицай. И тогава ... Аз искам просто вие да се срещнете с това семейство, защото те няма да влезнат в ефир, защото това е било преди над 20 години. Само да ги чуете и тогава ще видите как ще си формирате вие мнение, как ще застанете тук в студиото".

Само че г-н Цветанов, умишлено или не - аз вярвам в първото, премълча няколко детайла от целия случай. А Дяволът се крие в детайлите!

1. Цветанов не уточни, че делото не е водено от самото начало от Мирослава Тодорова. То идва при нея през 2004 година, след като през 2003 година влиза в съда, при съдия Десислава Атанасова, но тя не му дава ход. Тук нека обърнем внимание, че се стига до съд ШЕСТ ГОДИНИ след самото престъпление. Кой трябва да докара нещата до съд - МВР и прокуратурата, естествено.

2. Делото бива прехвърлено на Военния съд, защото един от обвиняемите е бил полицай в момента, в който е станало престъплението. По закона по това време това означава, че той трябва да бъде съден от военна съдебна структура. Само че има още една много важна подробност - в обвинителния акт не е упоменато, че въпросният човек е полицай и съдия Тодорова го разбира чак когато адвокатът му поискал да се съберат доказателства, че клиентът му е бил дежурен в полицията при извършването на престъплението. В момента на това искане въпросният човек вече не е бил полицай. Ако обаче делото е продължило в обикновен съд, след като се установи, че обвиняемият е полицай, това би било основание за процедурно прекратяване на делото! Самата Мирослава Тодорова го казва в интервю за Mediapool отпреди 5 години и уточнява, че е питала МВР дали е вярно, че обвиняемият е полицай! На МВР са му трябвали ТРИ МЕСЕЦА, за да отговори утвърдително! Тогава тя прехвърля делото - за да не стане така, че то да бъде прекратено заради закона. Закон, който, както всички закони, се гласува от политици - Цветанов е политик, между другото. И, разбира се, да добавим, че Военният съд оправдава обвинените по делото "Анчови" - не Мирослава Тодорова! Чак ВКС накрая постановява 10 години затвор за обвинените - 18 години по-късно! В затвора влизат само двама - Димчо Димов, който е и въпросният полицай и Борис Маринов, тъй като другите не могат да бъдат открити.

Цветанов назначил кумицата си за зам.-министър на спорта

Оказва се, че новият зам.-министър на спорта Ваня Колева е кумица на председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, пиш...

3. Още при внасянето на обвинителния акт НИТО ЕДИН от обвиняемите не е обвинен в изнасилване! Иззет биологичен материал, с който може да се докаже изнасилване, изчезва незнайно как като доказателство. Сигурно съдът се грижи за съхраняване на доказателства и сигурно съдът пише обвиненията, а не прокуратурата и МВР!

При тези много съществени детайли как ще си формирате ВИЕ мнение, уважаеми читатели? И какво ще ви е мнението, след като Цветанов беше съден от Мирослава Тодорова за клевета, но не се яви на делото и то беше прекратено по давност, след като той получи депутатски имунитет заради влизането си в 43-тото Народно събрание? Моето е категорично - всяка дума на хора като Цветан Цветанов и като тези в парламента и правителството, въобще на политиците, трябва да бъде проверявана под лупа, преди да им се има каквато и да е вяра! И се надявам искрено, че поне в някой друг живот действително ще има истинска справедливост за всички наши политици, загробили живота на поколения българи - и леви, и десни, и средни, и всякакви!

Автор: Ивайло Ачев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Радев да управлява чрез хора на Борисов - каква ирония!

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com