Мачлето между "Дондуков" 2 и Банкя е приятелско

8847
Мачлето между "Дондуков" 2 и Банкя е приятелско
Снимка: Getty Images

Не бойте се, ножът е дървен. Абе може и да стане истински по някое време, ама нема да се плашите. Така прозвучаха обясненията на финансовия министър Велкова ден след хвърлената от нея бомба, че държавата е пред фалит.

Крайно нестандартен начин на Радев да покаже, че мачлето между Банкя и "Дондуков" 2 е приятелско. А че е такова, нямаме никакви основания да се съмняваме.

Нали не сте забравили - за фалита на държавата напомня дългогодишният експремиер. "Въраждане" пък организират поход срещу еврото - подписка, референдум и вой до небесата. И на тази манджа ѝ липсваше само мерудията във вид на финансов министър.

Правителството на Радев, поредното, все повече се изявява като политическа сила. Иска да участва в предизборната бъркотия по всички възможни начини, че и да я дообърква. Подава на Борисов удобни пасчета и той - да не е луд да ги пропусне - веднага реагира.

На подобни реплики могат да се вържат само бабите от пазара. Проблемът е, че все повече гласуват предимно те. Младите, ако не виждат в бюлетините подобни на себе си в чисто възрастово измерение, просто не гласуват. И понеже вече имаха този шанс и понеже се видя именно младите на какво са способни, статуквото се стресна. Взе крути мерки, казано по-русский и по военному.

Президентът не само се отрече от онези, които сам издигна, но и квалифицира водената от тях политика като шарлатания. Дали някога е наричал друго управление така? Познахте - не е.

Нещата загрубяват още повече, ако си спомним как повечето хора гласуваха почти в пакет за Радев и за "Промяната". Той някак успя да се пришие за младите и кадърните, успя да заговори с протестен език и така си върза втория мандат. Това вече е старателно заметено под килима. Носителите на промяната се превърнаха във враг номер едно за президента. Враг, по-опасен и от Нинова, която се самоизяде като стогодишно тамагочи.

Така стигаме до момента, в който целокупният генералитет, временно зает с управлението на държавата, видимо играе в един отбор. Все по-видимо. И все по-целенасочено срещу промените - каквито и да са те. Това е доста обидно за хората, които съзряха в Радев потенциал за обединител. Голяма грешка. Този обединител не може да обедини нито левите, нито цялата нация. Може да бъде полезен единствено на собствените си ламтежи за власт, влияние и оставане в историята. Всички други са гадни, само аз съм целият в бяло.

А дали парадът приключва - може, на 2 април. Ако искаме.

Автор: Стефан Стефанов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com