Няма невинни за Сирия

6358
Няма невинни за Сирия
Снимка: Getty Images/Guliver

Трябва да се гледат независими информационни източници, като агенция "САНА" и ИТАР-ТАСС. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия преводачът Мажд Алгафари, брат на известния покрай БСП пиар Нидал Алгафари.

Коментар на редактора

ООН иска от САЩ и Русия да позволят независимо разследване в Дума

САЩ и Русия трябва да позволят независимо разследване на съобщенията за използване на химическо оръжие в сирийския град Дума. Това каза...

Думите на Алгафари ме накараха за пореден път да изпитам неистово презрение към начина на отразяване на конфликта в Сирия от страна на телевизиите. Този път обаче това презрение не е насочено само към нашите телевизии.

За нашите е ясно - там рейтингът е над всичко. Задълбочени и непопулярни анализи, казани от непопулярни хора е изключено да минат. Проблемът е, че с това поведение - на най-малкото съпротивление, хората вече не вярват на никого.

Относно Сирия е кристално ясно - всяка информация, от всеки един източник трябва да бъде гледана критично. Защото няма невинни! Великите сили преследват своите интереси и полето на гнусната игра е Сирия. Въпреки изпълненото с лъжи информационно пространство обаче, факти могат да бъдат отделяни. Факт е, че атака в град Дума е имало. Но е факт, че много малко хора ги интересува това - фокусът се измести към спора дали е използвано химическо оръжие или не е. А това е по-маловажно. По-важното са изгубените животи, които далеч не свършват с този случай.

Тръмп говори как използването на химическото оръжие е неприемливо за нашия свят. Пълно лицемерие от човека, който не позволява да се издума и една дума срещу разпространението на оръжие в собствената си държава. Дали от куршум или от хлор, крайният резултат е един! Путин пък говори за "провокации", след като точно Кремъл оглави световното трол движение и използва фалшивите новини т.е. лъжата като основно оръжие - как да му повярва някой?

Руското министерство на отбраната: Израелски изтребители удариха в Сирия

Два израелски изтребителя F-15 са нанесли ракетния удар срещу летище "Тайфур" (военна база T-4, "Тияс") в Сирия. Това твърди руското ми...

Увлечени да сравняваме лайно с говно (да, без цензура), забравихме отдавна, че цената я плащат обикновени хора - като нас. Би било изключително хубаво, ако при следващата новина за поредното кърваво изтъпление в Сирия първо поне се ужасим, а след това да почваме с препирните кой е прав - САЩ или Русия. И ако обръщаме повече внимание на фактите - като мъката на тези хора, тогава може би, може би някога, бихме и разбрали защо се стигна до това положение и защо толкова много хора сега са с оръжие в ръка, заклеймявани като терористи според изгодата на съответната доктрина - руската или американската.

п.п. И едно изречение за г-н Алгафари. ИТАР-ТАСС не съществува от години. Вече има само ТАСС. Не е дребнаво - няма как да очаквам от човек, който не знае тази простичка истина, да обяснява далеч по-сложни истини!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com