Продажното лице на националното предателство

21858
Продажното лице на националното предателство
Снимка: БГНЕС

Най-накрая, години по-късно, някой се сети да попита ВМРО за горещата прегръдка с Бареков по време на евроизборите през 2013 година. 

Патриотите избягват да говорят за неудобната истина, че именно коалицията с "България без цензура" е причината днес те да са някакъв политически фактор и изобщо да имат политическо бъдеще. Защото преди Бареков ВМРО беше в будна кома. От почти десетилетие партията не беше и помирисвала парламента, а присъствието ѝ беше толкова незначително и незабележимо, че България почти беше забравила за нея.

ВМРО: Русия трябва да спре да прави политика от историята

Руската политика никога не е била справедлива спрямо България и българската история. Това коментира вицепремиерът и министър на отбран...

Сега обаче им се налага да говорят. Защото стана ясно, че по данни на прокуратурата кампанията на "България без цензура, ЗНС, ВМРО и Гергьовден" за изборите за евродепутати през 2014 г. е финансирана незаконно от Цветан Василев и КТБ.

По този въпрос зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки се впусна в старата детска игра "Къща", при която те гонят и когато почнат да те настигат, се спасяваш без умения и обяснения, просто като викаш "Къща!" с ръце над главата. Такъв беше и подходът на Джамбазки - от ВМРО нищо не знаели, нищо не били взимали, който го интересува, да пита Бареков. "Къща!"

Днес ВМРО са мощен и влиятелен политически субект. Вкараха в ЕП за първи път евродепутат - Джамбазки, взеха страшно много гласове на президентските избори, а на парламентарните не просто влязоха в парламента, но към днешна дата са част от властта, а лидерът им Красимир Каракачанов е военен министър.

И всичко това започна с Бареков.

Каракачанов обеща ДПС да няма достъп до властта

"Обединени патриоти" (ОП) ще направят така, че ДПС да няма достъп до тази власт, закани се вицепремиерът, министър на отбраната и съпре...

През изминалите години ВМРО не обелваше и дума за тази срамна част от политическата си история. Защото националните предателства, особено дело на хора, представящи се за патриоти, са петно доживот.

Още при възхода на феномена Бареков беше ясно КОЙ го финансира. Беше ясно за парите от КТБ, за връзките с Цветан Василев и Пеевски. Беше ясно, че това е моделът, който е най-вреден за България, който я разяжда на всички нива и който я държи в оковите на корупцията, олигархията и задкулисието. И патриотичната, милееща за България, защитаваща винаги националните интереси ВМРО избра точно този модел за свой партньор. Защото тогава "воеводите" бяха дълбоко потънали в политическо забвение и знаеха, че само силна ракета-носител може да ги изстреля нагоре. А какво по-силно от мафията, овладяла държавата?

Българският народ е свикнал с компроментираните си партии. Свикнал е, че всички са маскари, че са продажници, че са крадци и че са корумпирани лицемери, които за достатъчно власт и постове ще продадат и родните си майки. Винаги обаче е по-отблъскващо, когато тези неща се вършат от хора, обявили се за патриоти. Такъв беше случаят с "Атака", която крепеше Орешарски, такъв е и случаят с ВМРО, прегърнала се с Бареков, за да спаси собственото си съществуване.

И играта на "Къща" този път няма да мине. За съжаление българският народ има сравнително кратка политическа памет и допусна ВМРО да укрепне, вместо да я натика, както заслужаваше, обратно в дупката, от която изпълзя. Историята обаче ще запомни истината за продажното лице на националното предателство.

Джамбазки: Може да направим коалиция с ГЕРБ, но БСП няма място

„Въпросът на разговорите с ГЕРБ беше има ли желание за обща работа, има ли възможност да се случи обща работа – засега изгл...

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com