Руснаците създават пълноценен киборг до 2045 година

10363
Руснаците създават пълноценен киборг до 2045 година

Ако смятате, че идеята за киборгите все още е само научна фантастика, ще се наложи скоро да промените мнението си. Повод за това е намерението на руския милиардер и бизнесмен Дмитрий Ицков да реализира проект за създаване на първия в света пълноценен получовек-полумашина. Според предварителните планове на предприемача, киборгът трябва да бъде готов до 2045 г.

За реализирането на идеята си, Ицков създаде още през 2011 г. некомерсиалната организация на име „Инициатива 2045“, която се занимава с разработката на технологии за удължаване на човешкия живот. В нея са включени водещи специалисти в областта на неврологията, роботехниката, изкуствените органи и системи. Те са си поставили за цел в рамките на предварително определения срок да създадат пълноценен кибернетичен организъм, притежаващ не просто изкуствен интелект, а функциониращ човешки мозък с всички негови личностни качества и памет.

Учени предвиждат, че роботите могат да сложат край на човечеството

Учени от университета в Кеймбридж проведоха проучване на възможните заплахи за съществуването на човечеството. Заключението, до което...

Планът за действие за постигане на тези грандиозни цели е разделен на няколко етапа и включва създаването на няколко т.нар. робота-аватари

Аватар А (2015-2020)

Създаване на роботи-аватари, управлявани чрез интерфейс „мозък-компютър“. Такива роботи ще бъдат изпращани на опасни за обикновения човек места – например като спасители при специализирани операции. Възможно е също да бъдат използвани в туристическия бизнес. Основните части, от които ще бъдат направени аватарите, ще се използват и в медицината – най-вече при хора, загубили по една или друга причина крайниците си.

Аватар B (2020-2025)

Робот ще открива лъжите в речите на политиците

Във в. "Вашингтон пост" е бил разработен прототип на робот, който автоматично открива лъжите на политиците в техните речи, предаде БГНЕ...

Създаване на изкуствено тяло, пригодено за трансплантация в него на главния мозък на човек в края на неговия живот. Това ще позволи на хората, на които тялото им е прекалено изтощено и болно, но мозъкът им е напълно здрав, да получат шанс за връщане към пълноценен живот. Подобна трансплантация ще позволи удължаване на човешкия живот до 200-300 години. Освен това, в резултат на разработката на новата технология, ще се разширят възможностите за създаване на хибридни биоелектронни устройства и ще се открият начини за съчетаване на биологични и електронни системи.

Аватар C (2025-2035)

Създаване на цялостен компютърен модел на мозъка и психиката на човека и по-нататъшно разработване на метод за пренос на личността върху изкуствен носител. Тази революционна разработка ще промени напълно света, тъй като ще позволи не просто на всеки, който желае, да получи кибернетично безсмъртие, но и паралелно да бъде създаван изкуствен интелект, многократно разширявайки по този начин възможностите на „новия човек“. Обикновените хора пък ще имат шанс неограничен брой пъти да възстановяват и модифицират собствения си мозък. Резултатът може да бъде истинска революция в осъзнаването на самата природа на човека.

Аватар D (2040-2045)

Робот ходи на училище вместо болно дете

Съвременните технологии са вече дотолкова напреднали, че позволяват на хора, които иначе биха били „отритнати” от обществот...

Когато Човечеството опознае достатъчно възможностите и същността на човешкия разум, то напълно ще може да се освободи от физическата си обвивка. При нужда нанороботи ще създават тела, които ще могат да приемат различна форма и ще бъдат управлявани само с мисъл, както и тела-холограми с контролирана материя. Човечеството ще извърши един контролиран еволюционен преход и ще се трансформира в съвършено нов вид.

За да стане този проект реалност, Дмитрий Ицков има нужда от огромна финансова подкрепа. По тази причина миналата година беше открит специален фонд за набиране на средства за реализиране на идеята. Призовани да окажат финансова подкрепа бяха едни от най-богатите хора на планетата. До момента обаче резултатите не са особено благоприятни.

Сега предприемачът се обръща за помощ към ООН с молба за поддръжка на трансформацията на обществото в „нео-човечество“. Помощ Ицков търси и от всички заинтересовани учени. Самата инициатива вече е подкрепена от 21 000 души, сложили имената си в специална подписка.

Едно от важните бъдещи събития по проекта предстои да се случи през лятото на тази година, когато в Ню Йорк ще се проведе втори международен конгрес „Глобално бъдеще 2045“. В рамките на конгреса учените ще представят най-новите технологии за продължаване на човешкия живот.

Редактор: Анна Маринова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com