Седем неща, с които най-долнопробното реалити превъзхожда парламента

8040
Седем неща, с които най-долнопробното реалити превъзхожда парламента
Снимка: БГНЕС

Парламентът започна като долнопробно реалити и предвид обстоятелството, че вече протича на сезони, понякога дори по-кратки от телевизионните, е добре да се направят сравнения. Сравненията са в полза телевизионната развлекателна индустрия обаче. Ето с какво реалити предаването убедително води: 

1. Пак е тъпо, но това е идеята

Очевидното превъзходство: реалити предаванията са тъпи, но нямат претенция за нещо повече. Освен това са направили една много добра сметка при таргетирането: че ще се гледат от много хора, които не разбират, че са тъпи и от много хора, които са наясно, но именно по тази причина ги следят; в крайна сметка дъното предизвиква любопитство. В сравнение с това парламентът беше предшестван от високопарна предизборна кампания, която представяше партийните лидери като супергерои, които спират всичко; инфлация, газова криза, война и дрогирани полицаи по пътя (подреждаме ги по сложност на изпълнението).  

2. Има водещ 

Почетният водещ Вежди Рашидов не можа да си намери заместник. А това е спешно и наложително, предвид че сам обяви, че няма същото свободно време, на което се радват в колегите му. В пряк цитат: "Аз не съм кат вас свободен човек". Затова от грижа за Рашидов, първо, и за парламентарната република, шесто, народното събрание трябва да се постарае да си избере шеф на парламента, иначе значително изостава от реалити формата - там нещата са по-добре уредени. 

3. Еднаква умствена форма, но по-добра физическа 

Вероятно сходните нива на интелигентност, които и парламентът, и реалити форматите, споделят, вторите все пак показват участници в по-добра физическа форма. Народното събрание се придържа към болен дух в разплуто тяло и двете подхранват разпада си едновременно.

4. Спасителен монтаж

Всяко реалити, проследено без монтаж, в пълния му и необработен вид, би предизвикало невероятно скука: нескончаемо плямпане, масова досада. Оставен без коригиращата сила на монтажа, парламентът произвежда именно този дефект в насипно състояние. Някой трябва да синтезира шестте интересни минути от един парламентарен ден, в случай, че се е получил.  

5. Повече нови фигури

Въпреки, че реалити света е пълен с абонирани за него вечни типажи, в сравнение с него парламентарният изглежда още по-трагично повторяем и предсказуем. Махаш Слави Трифонов и слагаш Стефан Янев - това е цялата периферна новост, на която може да се наслаждавате. 

6. Кастингите са по-голямо изпитание

Кастингът за всеки реалити формат минава с изключително сериозно сито; въпросници, тестове и консултации до откат, което най-накрая да вкарат 30-тина души в ефир. В сравнение с това натрупването на йесмени в парламента е много по-лесна работа. 

7. Всеки е длъжен да идва на работа

Всеки участник в реалити формат е длъжен да се явява на състезанията; и би бил моментално дисквалифициран, ако като Пеевски се появи за два дни и после изчезне, докато не дойде да гласува вот на недоверие. 

Автор: Райко Байчев

 

АНКЕТА: Коя е най-голямата простотия в първия ден на 48-мия парламент?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Гответе се! Иде новият Спасител, новият вожд и учител

Как сглобката да оцелее - план Б

От ротация към война: Какво предстои между ГЕРБ и ПП-ДБ?

Защо се разпадна кабинетът? Не ви трябва жокер - причината е ясна

Путин и атаката в "Крокус Сити Хол": Твърда ръка – мека китка

Извинете се, помолете се и ще имаме премиер. На бял кон!

Евроатлантизмът е в опасност! Само Феномен може да го спаси

4 мига от Бойко-Габриеловия преврат, наивния дилетант Киро и чорбаджи Пеевски

"Никога повече мазно кафе": Как сглобката може да се сборичка за общо въодушевление

Иде Промяната, ама друг път!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com