Слави Трифонов - умен и красив

9228
Слави Трифонов - умен и красив
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Вече пет дни телевизионният водещ и шоумен Слави Трифонов сяда за по няколко часа пред парламента в знак на протест, че все още депутатите не са започнали обсъждане на законопроект за въвеждане на мажоритарната система. Той се закани, че ще отстоява гражданската си позиция по този начин, докато не бъде чут от народните представители.

Коментар на редактора

Трифонов за дясното: Бойко ги глътна и изплю, Кунева се изложи много

Меглена Кунева много се изложи, най-вече с това че прие толкова постове. Това заяви водещият Слави Трифонов на днешния протест пред Нар...

Крайно иронично Слави избра пътя, който беше избран от хиляди хора, след като Делян Пеевски стана шеф на ДАНС. Избра го публично – всеки ден протестира, защото тези в Народното събрание не го чуват. Мирно, в артистичен стил - на столче, споделяйки мъдрост по темите, по които я има и по които я няма.

Присъствието на Трифонов пред парламента по този начин доказва категорично, че историята се повтаря. А тези, които не я знаят, са обречени да повтарят грешките от миналото. Защото исторически многократно е доказано – тези отгоре чуват тези отдолу само когато долните заговорят на горните на езика на тоягата. Единствено това е работило и ще проработи – когато всеки, мажоритарно, вземе своята тояга и пропорционално, според делата, накара "народния си представител" да внимава в картинката. Тогава няма никакво значение кой от коя партия е и заради каква система е в парламента/правителството – защото ще знае, че суверенът на дело е готов да му посочи правия път. Дотук, обаче, суверенът си седи във Facebook – както още дълго се очертава да бъде. Слави Трифонов пък вярва, че по-добре да опита да убеди, отколкото да размаха тоягата. Но колко му вярват истински - недостатъчно, щом с него, пред парламента, са пряко сили стотина души.

п.п. Авторът на текста продължава да поддържа позицията, че мажоритарен вот с абсолютно мнозинство в два тура само би дал още по-лесна възможност на личности, за които няма разлика между "концесия" и "концепция", да влизат в парламента. И твърдо вярва, че прекалено често вече забравяме старата българска мъдрост "дваж крой, веднъж режи". А Слави Трифонов не взе категорично отношение по въпроса КОЙ ЩЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТТА, АКО МАЖОРИТАРНИЯТ ВОТ ДОВЕДЕ ДО ПО-ЛОШИ РЕЗУЛТАТИ ОТ СЕГАШНАТА СИСТЕМА?!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Само с единия евроатлантизъм не става, трябва си и кеш

А защо Малкович не постави "Под игото"? Ще се съизмери с "Хъшове"

Случаят Даная или защо моралът е най-важен за едно общество

Завръщането на легендарния лечител и мъченик Мангъров

След интервюто с Диков: 3 въпроса, които Кирил Петков е добре да изясни

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com