Стрелбата във Флорида е нещо нормално, логично и заслужено

5081
Стрелбата във Флорида е нещо нормално, логично и заслужено
Снимка: Gettyimages.com

Всеки народ е абсолютен и безспорен суверен. Всеки народ, както всеки отделен човек, има единствен правото да избира съдбата си и каквото е избрал - това е. Дали един народ прави добри или лоши избори, няма значение. Това си е само негова работа, само негова отговорност и той заслужава всичко, което произлиза от неговите избори.

Когато един народ решава, че иска нещо, всички последици трябва да се приемат като логични, нормални и неоспорими. Защото никой не може и не трябва да съди.

Така например българският народ упорито прави избора да овластява престъпници, крадци, мафиоти и комплексари. Така, логичните последици са, че на власт постоянно има едни бандити, които крадат.

Ще каже някой - това не е правилно. Може. Но това е без значение. Българският народ в момента толкова може - като воля, ум и душа, толкова прави. Да ни крадат е най-логичното, нормално и заслужено нещо.

Същото е и с американския народ.

Американците са решили, че са силно привързани към оръжията. Упорито пазят умопомрачително хлабавия си режим за притежание на оръжие, който позволява всеки ненормалник, идиот, комплексар или агресор да си купи пистолет, пушка, карабина или базука, да влезе някъде и да изтрепе един камион хора.

И не оръжейните лобита или политическите кръгове в Америка са виновни. Те са проекция. Американците не са готови да се откажат от свободния режим за оръжията, не са масово убедени, че това би било по-полезното и по-доброто за тях. Затова и то не се случва.

"Ислямска държава" пое отговорност за кървавия акт във Флорида

Групировката "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Орландо, Флорида, където мъж застреля 50 души в нощен клуб. Това съобщава...

А когато имаш свободен и безпроблемен достъп до оръжия, логично, нормално и заслужено следствие е да получаваш периодично топ новини за поредната масова стрелба с убити.

Американците ще погребват жертви на подобни стрелби още много пъти. И това е нормално, логично и заслужено. Това е, което те искат и от което имат нужда. Ако някой ден решат, че жертвите и заплахата струват повече от изкривеното им чувство за сигурност, колелото ще спре.

Въпросът е да не драматизираме прекалено. Нито случая във Флорида, нито всички случаи преди и след него. Естествено, че е жалко да умират хора. Естествено, че е жалко психопати да имат възможност да вредят на невинни. Но това са социални процеси. И ако обществото, отговорно за тях, няма волята да ги спре, значи не му представляват кой знае какво неудобство.

Народите (както и всеки човек поотделно) трябва да се научат да поемат отговорност. Нещата не ни се случват, избираме си ги сами.

Автор: Десислава Любомирова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com