Тръмп се докара в кафява субстанция до ушите

8679
Тръмп се докара в кафява субстанция до ушите
Снимка: Getty Images/Guliver

Случилото се през нощта на 6-ти срещу 7-ми януари в Конгреса на САЩ демонстрира най-ярко какво точно е Доналд Тръмп. Политическата маска падна и най-ярко беше показано - това е човек, който умишлено опита да потъпка основните на съвременната цивилизация - процесът на управление, който се осъществява от органи, създадени чрез консенсус, постигнат в цялото общество. Защото ако го няма този консенсус, се връщаме във времената, когато по-силният решава с оръжие в ръка. Хайде на бас, че многото отворковци по социалните мрежи, които бяха създадени точно защото все пак малко се цивилизовахме да не вадим оръжие при първия спор, не биха искали да се върнат в това време. Защото това не е като да пръскаш слюнки по клавиатурата.

Изобщо не е изненадващо, че се стигна дотук. Тръмп отдавна доказа, че е (политически) клоун. Той пося страхотно разделение в САЩ. Най-яркият пример за неговата персона е фактът, че при толкова много случаи на убийства с огнестрелни оръжия в САЩ и случаи на масови стрелби Тръмп не направи абсолютно нищо за затягане на режима на контрол на тези оръжия. А съвременната демокрация и цивилизация е основана на следното - човешкият живот е най-висша ценност. Щом не пазиш живота, щом дори не опитваш, а си държавникът, от който зависи много (не всичко, тъй като лобито на Националната оръжейна асоциация в САЩ е може би най-силното в света като политическо влияние върху законодателна и изпълнителна власт и по мое лично мнение става въпрос за абсолютни престъпници), тогава нямаш никакво място като президент, особено на САЩ.

Има обаче и друго. Първите впечатления след размириците във Вашингтон са, че сякаш нарочно Конгресът не беше достатъчно охраняван за такова голямо събитие - утвърждаване на резултатите от изборите за президент на САЩ. Тук въпросът е защо - дали заради действия на Тръмп или нарочно, с действия от другата страна, за да му бъде дадена възможност да се провали тотално? Изобщо не би бил учудващ вторият вариант - но той, ако е истина, само показва колко непригоден за поста е Доналд Тръмп. Защото щом можеш да се хванеш на такава уловка, значи си абсолютен некадърник. И това е горчивата истина, която привържениците на Тръмп няма да осъзнаят дори сега - защото зомбирането от "дълбоката държава" продължава. Кукловоди винаги е имало и ще има - въпросът е, че когато имаш претенцията да ги пребориш, да го правиш и да си личи по действията, а не само да говориш и при най-елементарното предизвикателство да лъсва колко ти е акълът - между нула и минус безкрайност! Когато акълът на хора на решаващи държавни постове е толкова, страдат всички!

Автор: Ивайло Ачев

Още: Светът през 2020 година: САЩ - битката за най-луксозния старчески дом

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АКТУАЛНО:

Главчев: Когато името е точно това, което си представяте

Само 10 магистрати да са с мафията? Може, ама надали

Всичко, което може да се направи за 15 хил.евро на месец

Голямата драматична промяна: ГЕРБ се заварява за абсолютната власт

Иран срещу Израел: Засега вълкът е сит, агнето – цяло

Ситуацията е "подръж малко тая контрабанда, избори идат"

За всички има място под Феномена. В скута му - тоже

Завръщането на Борисов и Пеевски, в сглобка N2

Режим "ротация": Държавата-пумпал, завинаги въртяна без промяна

"Перфектният полицай" и неговите неприятели: войната между ГЕРБ-ДПС и ПП-ДБ ескалира

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com