Идентифицираха терористите от музея в Тунис

8390
Идентифицираха терористите от музея в Тунис
Снимка: Getty Images/ Guliver

Ясин Абиди и Хатем Хашнауи са двамата извършители на нападението срещу музея "Бардо", съобщи премиерът на Тунис Хабиб Есид, цитиран от Франс прес.

Според говорител на вътрешното министерство двамата вероятно са тунизийци. Нито премиерът, нито вътрешното министерство посочиха повече подробности за атентаторите.

Още не е ясно кой е отговорен за атентата в Тунис

Все още няма точна информация кой стои зад атаката на музея „Бардо” в Тунис. Ислямска държава е един от заподозрените орган...

Все още никой не е поел отговорност за нападението.

Припомняме, че 18 чуждестранни туристи и двама местни жители са били бяха убити при терористичната атака в музея в Тунис вчера. Националността на една от жертвите остава неизвестна, стана ясно по-рано от думите на Есид.

Загинали са петима японци, четирима италианци, двама французи, двама испанци, двама колумбийци, поляк и австралиец. Едно тяло все още не е разпознато. Убити били и двама тунизийци, полицай и шофьор на автобус. Нападателите са ликвидирани.

44 души били ранени, като сред тях са 13 италианци, 11 поляци, седем французи, двама южноафриканци, един руснак, както и шестима тунизийци. Някои от ранените са в критично състояние.

Десетки загинали след атаката в Тунис

17 души са загинали, а тримата нападатели са неутрализирани по време на атаката и последвалата полицейска операцията в музея "Бардо" в...

Това е най-смъртоносното нападение в Тунис след свалянето от власт на авторитарния президент Зин ал Абидин бен Али в началото на 2011 г.

 

 

 

Жертви и взети заложници след стрелба до тунизийския парламент

Изстрели са чути в близост до парламента на Тунис. По последни данни има осем жертви. По неофициални данни седем от тях са чужденци. То...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com