X
 
 

Войските на Хафтар бомбардираха парламента в Триполи

3711 2
Войските на Хафтар бомбардираха парламента в Триполи
Снимка: Twitter
Силите, лоялни на маршал Халифа Хафтар, извършиха въздушни удари на няколко позиции, включително луксозен хотел,в който се намира сградата на парламента в столицата Триполи.

"Въздушните удари бяха насочени към сградата "Риксос" в центъра на Триполи, където се помещава свързаната с правителството на националното споразумение камара на представителите“, заяви местен източник пред Анадолската агенция.

Войските на Хафтар свалиха самолет на правителството в Либия (ВИДЕО)

Войските на Халифа Хафтар съобщиха във вторник, че са свалили самолет на силите на либийското правителство на единството близо до Трипо...

Няма информация за жертви в резултат на въздушните удари.

В последващо изявление вътрешното министерство на ПНС осъди атаката, като заяви, че тя трябва да бъде "добавена към дългия списък от военни престъпления, извършени от силите на Хафтар".

Правителството призова международната общност да "поеме отговорността за тази агресия срещу столицата на Либия, която застрашава безопасността и сигурността на цивилните".

На 4 април бившият съратник на Муамар Кадафи, който е свързан с конкурентното правителство в източната част на Либия, започна широкообхватна военна кампания за превземане на Триполи.

Въздушни удари събудиха либийската столица Триполи

Либийската столица Триполи бе разтърсена от среднощни въздушни удари, предадоха световните агенции. Според журналисти на Ройтерс и Фран...

След няколко седмици боеве в покрайнините на Триполи обаче кампанията на маршал Хафтар не успя да постигне основната си цел. Въпреки това силите му остават разположени в няколко района около либийската столица.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Македонецъ 1 Македонецъ преди 7 месеца Профил на трол?
    БРАВО МАРШАЛ Хавтар. Изгонете и накажете узурпаторите свалили със съдействитето на Тъмната страна Народната власт в Либия. .Възстановете Джамахарията и продължете ВЕЛИКОТО ДЕЛО НА ПОЛКОВНИК МУАМАР КАДАФИ.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Смърт на фащ и тукашните им подлоги!!!
    : 1 !