Apple ще плати 50 млн. долара на недоволни клиенти

1239
Apple ще плати 50 млн. долара на недоволни клиенти
Снимка: Getty images/Guliver

Компанията Apple се съгласи да плати 50 млн. долара за уреждане на колективен иск за т.нар. butterfly клавиатури - компонент на някои лаптопи MacBook, който накара много потребители да се разочароват от неуспешното писане.

По-тънкият модел на клавиатурата, който имаше за цел да осигури по-голяма прецизност, в крайна сметка се оказа не толкова грациозна, колкото махащите крила на търсещото нектар същество. Много клиенти се оплакаха, че символите се повтарят при натискане или изобщо не се появяват на екраните им. Някои от тях твърдят, че устройствата имат клавиши, които се усещат като лепкави и не реагират правилно.

Ще попречат ли локдауните в Китай на пускането навреме в продажба на iPhone 14?

Аррlе тpaдициoннo пpeдcтaвя нoвoтo пoĸoлeниe іРhоnе пpeз ceптeмвpи, нo тaзи гoдинa пpoлeтнитe лoĸдayни заради Омикрон в Kитaй гo изнeнa...

Сривовете при писане мотивираха колективен иск, подаден през 2018 г., който доведе до споразумението, внесено след четиригодишен съдебен процес в Окръжния съд на САЩ в Северния окръг на Калифорния. Apple заяви, че споразумението не представлява признание за нейна вина.

Окръжният съдия на САЩ Едуард Д. Давила все още трябва да одобри предложението, заяви Саймън С. Грил, адвокат на ищците.

"Ищците имат удоволствието да представят за одобрение от съда своето споразумение с Apple на стойност 50 млн. долара, което ще разреши многогодишните съдебни спорове относно клавиатурата на MacBook Butterfly", заявиха ищците Грил и Стивън А. Шварц.

В резултат на споразумението Apple скоро ще може да компенсира потребителите на MacBook, които са получили ремонт на лаптоп с дефектна butterfly клавиатура в периода 2015-19 г. Клиентите заявиха, че компанията е знаела за дефекта на тези лаптопи. Apple предложи безплатни ремонти на клиентите с дефектни клавиатури през 2018 г. и след това постепенно ги изтегли от пазара.

Apple спира производството на iPod

Apple обяви, че прекратява производството на iPod, слагайки край на повече от 20-годишно използване на устройството. За много слушател...

Компанията предложи да изплати суми от 50 до 395 долара на клиентите, които са били засегнати.

Искът представлява купувачите на около 15 милиона компютъра, се казва в съдебните документи. "Предложеното споразумение за разрешаване на този случай не е признание за вина или каквото и да е нарушение от страна на Apple", се казва в споразумението.

Всеки в Съединените щати, който е получил ремонт за проблеми с клавиатурата на MacBook, закупен през 2015-17 г., MacBook Pro през 2016-19 г. и MacBook Air през 2018-19 г., може да поиска дял от парите по споразумението. Компанията ще вземе под внимание клиентите, които са получили подмяна на "горния корпус", пише БГНЕС.

ОЩЕ: Apple представи новата операционна система iOS 16 - има мащабни подобрения (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидер на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка