X
 
 

Импийчмънт на Доналд Тръмп няма да има, реши Конгреса на САЩ

1361 0
photo of Импийчмънт на Доналд Тръмп няма да има, реши Конгреса на САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver
Долната камара на Конгреса на САЩ отхвърли предложението за започване на процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп, предаде БГНЕС.

Контролираната от демократите Камара на представителите гласува срещу предложението с 332 на 95 гласа.

Тръмп вярва, че ако му спретнат импийчмънт, само може да спечели втори мандат

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че смята, че процедура по импийчмънт може да му помогне да задържи Белия дом след изборите през ...

Предложението беше внесено от демократа Ал Грийн, който искаше Конгреса официално да даде начало на процеса по свалянето на президента от поста му. Републиканците гласуваха против, а повечето демократи се присъединиха към тях и отложиха за неопределено време предложението, което на практика означава, че то отпада.

Демократическата партия е разделена по въпроса дали трябва да има опит да бъде свален Доналд Тръмп чрез процедурата по импийчмънт. По-умерените смятат, че това ще има обратен ефект, а по-радикално настроените вярват, че има достатъчно основания за свалянето на милиардера от поста.

Всъщност опит за процедура сега беше направен заради скандала между Тръмп и четири жени-конгресмени от Демократическата партия. В последните дни Тръмп стигна буквално до открита публична война с тях - припомнете си в този материал! Заради приказките си Тръмп беше обвинен в расизъм.

Основание за процедура по импийчмът беше и разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за руската намеса в американските президентски избори, в което има заключение, че Тръмп може да е възпрепятствал правосъдието, но първо Конгресът следва да задейства процедура по импийчмънт, за да може да има истинско разследване, неограничено от имунитета на Тръмп като държавен глава на САЩ. Това основание обаче още си остава на фаза "политическо говорене".

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 4 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално