САЩ: Подкрепяме Украйна да атакува военни цели в Крим

6442
САЩ: Подкрепяме Украйна да атакува военни цели в Крим
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ подкрепят украинските удари по военни цели на окупирания от Русия Кримски полуостров, заяви заместник-държавният секретар Виктория Нюланд.

"Русия е превърнала Крим в огромна военна инсталация... това са легитимни цели, Украйна ги удря и ние подкрепяме това", заяви Нюланд пред Фондацията за международен мир "Карнеги" във Вашингтон.

Националната гвардия на Украйна свиква доброволци за освобождаването на Крим и Донбас

Украинските власти се готвят да освободят Луганска и Донецка области и полуостров Крим затова Министерството на вътрешните работи на ст...

"Без значение какво ще решат украинците за Крим по отношение на това къде ще се бият и т.н., Украйна няма да бъде в безопасност, ако Крим не бъде като минимум демилитаризиран", добави тя, цитирана от сайта на "Карнеги".

В отговор Мария Захарова - говорителят на руското външно министерство, обвини САЩ, че подстрекават Украйна "към по-нататъшна ескалация на войната", предаде "Ройтерс".

Думите на Нюланд идват в момент, в който украинците атакуват Крим в две поредни денонощия - според руските окупационни власти е нямало успех от украинска страна.

Тази сутрин е имало взрив в Севастопол – основния град на окупирания полуостров. Ръководителят на окупационната администрация Михаил Развожаев заяви, че руската противовъздушна отбрана е свалила дрон над топлоелектрическата централа в Балаклава. Предполага се, че там силите на Владимир Путин укриват подводниците си.

Русия национализира активи на Украйна в анексирания Крим, включително 12 банки

Русия ще национализира "чуждестранни" активи в анексирания Крим, включително тези, които са собственост на Украйна и ще насочи част от ...

ОЩЕ: Взрив в Севастопол, окупаторите съобщават за атака с дронове

Москва незаконно окупира Крим през 2014 г. Полуостровът сега е база за руския Черноморски флот. От началото на пълномащабната война на Путин украинският президент Володимир Зеленски призовава Крим да бъде върнат в границите на страната му. Международната общност не признава руския контрол над територията.

През януари от Пентагона обявиха, че САЩ подкрепят Украйна в стремежа ѝ да си върне териториите „по всякакъв начин“, включително Крим. „Ню Йорк Таймс“ дори излезе с публикация тогава, според която администрацията на Джо Байдън се е съгласила с идеята, че Киев може да се нуждае от оборудване за нанасяне на удари по Крим. ОЩЕ: САЩ готвят помощ за Украйна да си върне Крим, разкри "Ню Йорк Таймс"

В началото на този месец Politico цитира служители на Министерството на отбраната на САЩ, според които е „малко вероятно“ украинските сили да успеят да отвоюват полуострова в близко бъдеще.

НАТО: Русия губи до 2000 души на всеки 100 превзети метра в Източна Украйна

Русия губи до 2000 души на всеки 100 ярда (91,44 метра), с които напредва на бойното поле при нападенията в Източна Украйна. Това глася...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка