Сенатор Маккейн призна, че е е дал на ФБР досието, съдържащо компромати за Тръмп

2986
Сенатор Маккейн призна, че е е дал на ФБР досието, съдържащо компромати за Тръмп
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският републикански сенатор Джон Маккейн призна, че е дал на ФБР досието, съдържащо твърдения за налични компромати на Русия срещу избрания президент Доналд Тръмп.

Маккейн направи признанието на фона на продължаващи дебати за неговата роля в разпространението на документа, пише The New York Post. Припомняме, че по-рано The Guardian разпространи информацията, че Маккейн, който беше един от яростните критици на Тръмп, е предал още преди месец на директора на ФБР Джеймс Коми досието за нелицеприятните връзки между Тръмп и Русия.

Американски сенатори надъхаха украинската армия с безпрецедентни думи срещу Путин (ВИДЕО)

Безпрецедентни изказвания белязаха посещението на двама американски сенатори – Джон Маккейн и Линдзи Греъм в Украйна. Те посетиха...

Скоро след това идват и признанията на сенатора: „В края на миналата година получих деликатна информация, която впоследствие беше направена публична“, заяви Маккейн. „След изследване на съдържанието и заради невъзможността да преценя неговата достоверност, аз предадох информацията на директора на ФБР. До там стигат контактите ми с ФБР или някоя друга служба по отношение на този въпрос“, допълни още той.

Според репортера Карл Бърнстайн, отразявал скандала „Уотъргейт“, Маккейн е получил документа от бивш британски посланик в Москва, съобщи БГНЕС. По думите му разкритията са дело на бившия агент на МИ-6 Кристофър Стийли, който работи за изследователска фирма във Вашингтон. Той се занимава със събиране на информация за Доналд Тръмп, която впоследствие се предава на опоненти на Тръмп както от Републиканската, така и от Демократическата партия.

„Те разглеждаха бизнес връзките на Тръмп. Те откриха някои спорни неща за руснаци, за бизнес в Русия. След това наеха бивш следовател от МИ-6. Той получи допълнителната информация от руски източници. Беше много притеснен от последствията от нея. След това той я предаде на колега от ФБР, който е познавал от години от работата си под прикритие. Той я е отнесъл при своя човек от ФБР в Рим, който я е предал на бюрото във Вашингтон през август“, заяви Бърстайн, който е и сред първите, разпространили в медиите информацията за наличието на такова досие.

„След това, независимо от него, бивш британски посланик в Русия е бил информиран за откритията и е предал информацията на Джон Маккейн... в периода след изборите“, допълни той.

Маккейн: Русия иска да използва Сирия, за да засили влиянието си в Близкия изток

Русия няма интерес от разрешаването на конфликта в Сирия, а иска да превърне страната в преден пост за разпространяване на влиянието с...

Сенаторът е бил притеснен от съдържанието на досието, според което по време на посещение в Москва от 2013 г. бъдещият американски държавен глава е бил в компанията на проститутки в същото легло в луксозен московски хотел, в което са били на посещение и Барак Обама и съпругата му Мишел.

Текстът също така посочва, че освен деликатната информация за Тръмп, руски представители са предлагали на бизнесмена изгодни бизнес сделки, за да спечелят влияние върху него, пишат британски издания.

Маккейн неведнъж е отправял критики спрямо своя колега републиканец Тръмп. Той от своя страна обяви преди вота, че Маккейн не е военен герой, тъй като е бил пленен по време на Виетнамската война, в която взима участие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com