X
 
 

Ще се кандидатира ли Иванка Тръмп за президент на Световната банка, ето какво разкриха от Белия дом

1098 0
Ще се кандидатира ли Иванка Тръмп за президент на Световната банка, ето какво разкриха от Белия дом
Снимка: Getty Images/Guliver
Дъщерята на американския президент Доналд Тръмп и негов съветник Иванка не е сред кандидатите за следващ президент на Световната банка, предава ТАСС.

"Публикациите, в които се твърди, че се разглежда нейната кандидатура, не съответстват на действителността", се казва в отговор от пресслужбата на Белия дом на въпрос от списание Politico.

Иванка Тръмп може да замени Ники Хейли в ООН?

Броени минути след избухването на новината, че постоянният представител на САЩ в ООН Ники Хейли е подала оставка, се появиха множество ...

Потвърдено бе обаче, че тя ще участва в избора на кандидат заедно с финансовия министър Стивън Мнучин.

В изявлението се подчертава, че през последните години тя работи с ръководството на институцията и затова е била помолена за съдействие при избора на новия шеф.

Припомня се, че избирането на Иванка и съпруга ѝ за съветници през 2016 година не бе прието добре и заради това Тръмп се въздържа да предлага за други постове дъщеря си.

През миналата седмица беше съобщено, че администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп обмисля назначаването на Дейвид Малпас от министерството на финансите за следващ президент.

Финансовият министър на САЩ иска орязване на парите за Световната банка и МВФ

Американският министър на финансите Стивън Мнучин защити своите предложения за бюджет, който драстично намалява или дори спира финансов...

Съединените щати традиционно номинират президента на Световната банка, докато европейците залагат на председателството на Международния валутен фонд.

От 1 февруари Кристалина Георгиева временно заема поста като вицепрезидент на Световната банка.

До това се стигна, след като досегашният президент на Световната банка Джим Йон Ким изненадващо обяви, че ще се оттегли. Очаква се изборът на нов президент да е в средата на април.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално