X
 
 

Тръмп на практика е готов да тръгне по бръснача на държавната измяна и за следващите избори

1909 0
Тръмп на практика е готов да тръгне по бръснача на държавната измяна и за следващите избори
Снимка: Getty Images/Guliver
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще е готов да приеме информация от чужда страна за своя опонент в президентска надпревара през 2020 година, предаде БГНЕС.

"Мисля, че може да искате да чуете ... няма нищо лошо в слушането", каза Тръмп в отговор на въпрос на ABC News какво ще направи, ако страна като Русия или Китай му предложат такава информация.

Тръмп: Полша ще купи Ф-35, изпращаме още войници там

Американският президент Доналд Тръмп заяви за постигната договореност с Полша за покупката на изтребители-бомбардировачи от пето поколе...

Той отрече предположението, че това би означавало чуждестранна намеса в американските избори. "Това не е намеса, те имат информация - мисля, че ще я взема", каза Тръмп.

"Ако мисля, че нещо не е наред, щях да отида във ФБР - ако си помисля, че има нещо нередно", допълни президентът. Но уточни, че през целия си живот не бил търсил ФБР - по-вероятно било ако нещо не му хареса в дадена среща, да изхвърли предлагащият му го от кабинета си.

Контактите между екипа на Тръмп с Русия по време на президентската кампания през 2016 година доведоха до разследване на ФБР - за възможни тайни споразумения и възпрепятстване на правосъдието, както и няколко подобни текущи разследвания в Конгреса. Мълър заключи, че няма доказателства за таен заговор, но специалният прокурор смята, че Конгресът трябва да реши дали Тръмп не е възпрепятствал правосъдието. Според Мълър, няма как това разследване да повдига обвинение във федерално престъпление, след като Тръмп е на поста си - той е с имунитет и първо Конгресът трябва да реши на база разследването дали трябва да проведе процедура по импийчмънт, за да може след това Тръмп да бъде обвинен във федерално престъпление.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...