18-годишна към управниците: Обърнете повече внимание на младите

3435
18-годишна към управниците: Обърнете повече внимание на младите

Само няколко часа разделиха осем младежи от Асеновград от правото на глас на първия тур на президентските избори. Една от тях е 18-годишната Рени. Тя е родена на 7-ми ноември. Ученичка е в 12-ти клас на СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в Асеновград, в паралелка със засилено изучаване на английски език.

Няколко часа не достигнаха на Рени, за да навърши 18 г. и да получи правото да гласува за президент и вицепрезидент на първия тур, както и за националния референдум. Изборите са нещо ново за нея. Малко преди да упражни своя първи вот, младото момиче сподели пред Actualno.com, че определено се интересува от политическата обстановка у нас. „Малко съжалявам, че пропуснах първия тур. Казах си, че все пак не е последният шанс и предстоят и други избори. И ето, че на балотажа ще имам възможност да гласувам.“, обясни Рени.

Без проблеми и нарушения започна изборния ден в Благоевградско

Без сигнали за нарушения и в спокойна обстановка започна изборния ден в област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на полицият...

Тя посочи, че за да се ориентира в избора си се е допитала до родителите си, които по думите й, вече имат изградена позиция. За да обособи собствено мнение Рени казва, че е коментирала и анализирала темата и с по-големите си по възраст приятели, които вече са гласували. Тъй като на различните поколения гледните точки не са еднакви. Тя допълни, че с вота си иска да допринесе за бъдещото развитие и израстване на държавата.

Рени е категорична, че не е редно младите хора да бъдат безучастни в този процес. 18-годишната асеновградчанка заяви, че смята да остане в България. Възнамерява да следва медицина. Рени призова младежите да не заминават за чужбина, за да търсят реализация. „Младите хора трябва да останат тук, защото именно те са онези, които би следвало да променят това, което не им харесва. Смятам заминаването за чужбина за бягство от проблемите, а не за решение.“, твърди ученичката. Според нея, за да не бягат младежите от България, е редно да се обръща по-сериозно внимание на развитието им и да има по-добро отношение към нуждите им.

Младата гласоподавателка от Асеновград сподели, че се вълнува от предстоящия вот днес. Каза, че е развълнувана, защото всеки един избор е важна част от живота на човек. „Това е първото гласуване за мен, независимо, че е балотаж и определено не искам да ги пропусна. И занапред възнамерявам винаги да упражнявам това свое право. Важно е младежите да имат лично мнение и да изразяват собствена позиция. А на настоящите и на бъдещите управляващи искам да кажа да обръщат повече внимание на младите хора, защото те са бъдещето на държавата.“, заяви в заключение 18-годишната Рени от Асеновград, която днес гласува за първи път в живота си.

Actualno.com припомня, че гласуването днес на балотажа започна в 7:00 часа и ще приключи в 20:00 часа. Ако има все още желаещи гласоподаватели пред изборните помещения, гласуването се удължава, но не по-късно от 21:00 часа.

Reuters: Вотът на българите показва, че Русия печели сърцата на източния фланг на ЕС

Почти 10 години след като България се присъедини към ЕС много от гражданите й усещат, че проблемите им са твърде надолу в списъка с при...

Добре е да знаем, че неупражняването на правото на глас в изборите за президент и вицепрезидент на републиката на 6 ноември не възпрепятства правото да гласувате при евентуален нов избор (балотаж). Гласуването на 6 ноември за президент и вицепрезидент на републиката или на евентуален нов избор (балотаж) означава гласуване в избори от един вид, а именно избори за президент и вицепрезидент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com