Асеновградчани: Таксуват ни за синя зона преди 8 ч.

13934
Асеновградчани: Таксуват ни за синя зона преди 8 ч.

Зоната за платено паркиране на улица „Иван Вазов“ в Асеновград започва да функционира час по-рано от обявеното, твърдят граждани. Това предаде кореспондентът на Actualno.com.

Няма обозначение, че всеки четвъртък служителите на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ стартират с таксуването на шофьорите на спрелите автомобили вместо в 8 ч., в 7 ч. сутринта, както е регламентирано - по левче на час. Асеновградчани коментират, че заради наплива от хора на „четвъртък пазара“ на днешния ден Зоната за платено паркиране започва да функционира по-рано.

Подценява ли се безопасността на децата в Интернет, обсъждат на Национална конференция в Асеновград

“Съвременното онлайн общуване – опасности и защита” е темата на Четвъртата национална научно-практическа конференция,...

Справка по случая при Нуретин Тасим - началник на Дейността, направи екипът ни. Управителят на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ в Асеновград потвърди, че в Наредбата за организация и контрол при паркиране на МПС и безопасност на движението е регламентирано работното време на Зоната за платено паркиране. И на всички места, на които е въведена тя, то е еднакво, а именно – от 8 ч. до 17 ч. Той посочи, че до момента по конкретния случай не е постъпила жалба от граждани, но вече по сигнала е образувана проверка. Изискани са писмени обяснения от служителя.

„Случаят ще бъде проверен и „Инспекторат, паркинги и гаражи“ ще обяви становището си по казуса“, обясни Тасим. На същата тази улица днес е поставена и една скоба на автомобил, чиято такса не е платена. Към 16 ч. колата все още не беше преместена. След 17 ч. скобата е отстранена и на нарушителя е поставен фиш в рамер на 15 лева. Междувременно стана ясно, че скоро из улиците на Асеновград за първи път ще започне да функционира и репатриращ автомобил. Паякът ще вдига неправилно паркираните коли и ще ги отнася на наказателен паркинг. А той ще бъде позициониран на улица „Индустриална“, която се намира в района на общинския пазар на Асеновград.

Глобата за нарушителите ще е в размер на 25 лева. Има вариант при започване на процедурата по вдигане на моторното превозно средство, преди то да е качено върху платформата на паяка, водачът да заплати такса от 10 лева за освобождаване на колата. Наказателният автомобил ще се ползва на места, в които е забранено спирането и паркирането. Освен паякът, с неправилно паркиралите из Асеновград ще се борят инспектори от „Инспекторат, паркинги и гаражи“ и пътни полицаи. Ще бъдат поставяни и скоби. В репатриращия автомобил ще се движи екип от униформен, шофьор и служител, който заскобява. Паякът ще работи към звено – част от „Инспекторат, паркинги и гаражи“, както по райони, така и по подадени сигнали. Работното време на репатриращия автомобил ще е същото като това, на Зоната за платеното паркиране – от 8 ч. до 17 ч.

Припомняме, че паякът струва на Община Асеновград 30 000 лева. Той ще започне да функционира след обозначаване на местата със съответните предупредителни табели. Не е ясно с точност колко време ще отнеме процедурата и стартирането на работата на репатриращия автомобил.

Нов протест в Асеновград – миряни чакат оставката на архиерейския наместник на града

Миряни от Асеновград напомниха желанието си да бъде сменен архиерейският наместник на града - ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Асеновград