Баба Марта и майки с благотворителен мартенски базар на ДЦДУ в Асеновград

5802
Баба Марта и майки с благотворителен мартенски базар на ДЦДУ в Асеновград
Снимка: Actualno.com

Баба Марта и инициативен комитет от майки на деца с увреждания от Асеновград продават мартеници, изработени от сръчните ръчички на своите малчугани. Благотворителният базар бе открит днес на площад „Академик Николай Хайтов“ в града, съобщава кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Инициативата се провежда ежегодно, но за първи път е разположена в центъра на Асеновград и Баба Марта лично е ангажирана с акцията.

Демонстрация на граждани в Асеновград заради неуреден имотен въпрос

Протест на граждани се състоя днес в Асеновград. Причина за демонстрацията е неуреден въпрос с имотни отношения между Общината и асенов...

Близо 30 малчугани, посещаващи Дневния център за деца с увреждания, в помощ със своите възпитатели и в продължение на около месец, изработиха стотици мартеници от различни видове - гривни, гердани, сувенири, обикновени, мини пана, бижута и много други. Специално за инициативата бе създадено и мартенско дърво.

Майки обясниха, че материалите, с които са изработени мартениците, са закупени изцяло със средства от бюджета на Дневния център. А средствата, които ще събере благотворителният базар, ще бъдат използвани за нуждите на децата с увреждания.

Базарът стартира от днес и ще продължи до 2 март 2016 г. или до момента, в който всичко бъде разпродадено. Цените на мартениците са символични – от 0,10 лева до 5 лева. А всеки, който се включи в инициативата на Дневния център, получава и мартенско пожелание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com