Базарът „Купи мартеница, подкрепи дете“ в Градската библиотека в Асеновград

2113
Базарът „Купи мартеница, подкрепи дете“ в Градската библиотека в Асеновград

Открит бе базарът на мартеници, изработени от децата и младежите, настанени в Центъра за настаняване от семеен тип в Асеновград. „Съвместното сътрудничество между обитатели и възпитатели и Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ вече се радва на своите готови продукти“, съобщи за Actualno.com Елена Йозова – служител в Центъра.

Творческите изделия, създадени от сръчните ръчички на децата и младежите, заедно с граждани, включили се в инициативата, вече са изложени във фоайето на библиотеката. В месеца на мартенската работилница заедно с малките творци със своите умения по „мартотворство“ се включиха ученици, педагози, професионални декоратори и майстори на тези типично български символи.

Честванията за 3-ти март в Асеновград започват днес

Мероприятията, с които Асеновград ще отбележи националния празник на България – 3-ти март, започват още днес. В Градска библиотек...

„Участниците, взаимодействайки си с потребителите на социалната услуга, създадоха един дълбок емоционален процес за всички.“, развълнувано сподели Йозова.

Благотворителният базар „Купи мартеница, подкрепи дете“, който е финалната част от инициативата „Мартотворство“, се провежда в два дни – днес /29.02.16 г./ и утре /01.03.16 г./. Между 9 ч. и 11:30 ч. в утрешния ден във фоайето на Градската библиотека в Асеновград ще присъстват служители, деца и младежи от Центъра за настаняване от семеен тип. „Специалните мартеници“ нямат фиксирана цена. Стойността се определя от гражданите, желаещи да се включат в благородната кауза. Елена Йозова напомни, че събраните средства са предназначени за покриване на разходите от лятната почивка на настанените в Центъра в Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com