Буря в Асеновград, дървета паднаха върху коли

3886
Буря в Асеновград, дървета паднаха върху коли

Изпочупени дървета и клони има в целия Асеновград. Пороен дъжд и буря с ураганен вятър удари града преди около час, предаде кореспондентът на Actualno.com. 

По паркове, градини, улици и в центъра на Асеновград са разпръснати клони. Счупени на две половини са няколко дървета на булевард „България“ и в странични пресечки в различни части на града. Няма данни за пострадали хора. Нанесени са материални щети върху няколко коли. За минути улиците на Асеновград се превърнаха в кални реки. Водата стигаше до коляно. Дъждоприемните шахти не успяха да смогнат да изпълнят функцията си. От някои от тях дори водата извираше обратно на повърхността.

Бъдещи невести оставят нишани в "мълчана" вода в Асеновград

Подготовката за обичая „Калиница” в Асеновград започва тази вечер. От 16 ч. до 18 ч. малки момичета – жители и гости ...

Автобус и леки автомобили аварираха по улица „Цар Иван Асен II“, което допълнително затрудни движението. В момента екип на Пожарната отводнява сградата на старата Община. Ураганният вятър отнесе ламарини от покрива на Градска библиотека „Паисий Хилендарски“. Клоните на разцепено дърво при ПГ „Свети Патриарх Евтимий“ са разкъсали кабели, които и до момента стоят паднали на асфалта.

Има данни за гръмнал трафопост в асеновградския квартал „Изток“. В района електричеството е спряно. Очаква се електрозахранването в квартала да бъде възобновено до час. Заради бурята около 30 минути без ток бе и централната градска част на Асеновград. За същия период от време е спряло и електричеството в една от подстанциите на ЕВН, което е породило редица последващи аварии. Към настоящия момент ситуацията се нормализира постепенно. Екипи на спешните служби продължават да се отзовават на сигнали из целия Асеновград.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com