Цацаров за Асеновград: Вандалите ще разберат, че има закони, а не племенен строй

7852
Цацаров за Асеновград: Вандалите ще разберат, че има закони, а не племенен строй
Снимка: БГНЕС

"9 души са задържани и на тях ще им бъдат повдигнати обвинения и ще им бъде поискан арест. Всички са задържани във връзка с напрежението в Асеновград, породено от нападението на група роми над деца от клуба по кану-каяк", заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Обвиненията към деветимата ще бъдат за хулиганство и причиняване на средни телесни повреди.

„Това са всички девет, които са установени до този момент. И в момента текат разпознавания, ако тези разпознавания установят още лица и тези лица ще трябва да ходят в ареста”, заяви главният прокурор.

Борисов заяви, че има пари за гориво на полицейските коли, поиска наряди по селата

Административните тежести в МВР са концентрирани в КАТ и в издаването на паспорти. Усещането на хората за работата на полицията е това ...

Обвинител номер едно подчерта, че и полиция, и прокуратура изпълняват законовите си правомощия, но помоли случващото се особено в Асеновград да не се използва за политически и за други цели, информира БГНЕС.

„Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със снет имунитет: Не звънете на районния прокурор по нощите, не звънете на районния прокурор на Асеновград през деня, не твърдете, че полицията и прокуратурата спят или, че изпълняват политически поръчки. Моля ви, не използвайте всичко онова, което става за политически цели. Ако го използвате и прекрачите границата на закона, ще последват адекватни действия от нас”, каза Цацаров. Преди време главният прокурор поиска имунитета на депутата от БСП за купуване на гласове. Генов е от Асеновград и изборният му район е именно Пловдив област.

Припомняме, че Манол Генов бе избран за народен представител точно в този избирателен район.

„Трябва да е ясно едно, родителите на пострадалите деца и въобще пострадалите, ще получат пълната справедливост в рамките на закона. Ние не може да действаме по друг начин, освен да искаме задържане на тия вандали. А тия вандали трябва да разберат, че има закон и че не може да се действа като в племенния строй. Но има и още нещо: Не бива ромското население да бъде плашено, че едва ли не ще бъде подложено на необосновани репресии. Никой няма да атакува ромската махала в Асеновград, но виновните ще понесат наказанията си”, подчерта Цацаров.

Кръстина Таскова от "Воля": Не сме угодни на политическото статукво, обвиненията са скалъпени

Абсолютно скалъпени обвинения, които се вадят в подходящия момент, не сме угодни на политическото статукво, но ние сме още по-мотивиран...

Вчера стана ясен побой, нанесен над полицай в Борован. Цацаров съобщи, че лицата са задържани и предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест от съда.

„Ще се действа абсолютно безкомпромисно към всеки, който си позволи подобни нарушения на обществения ред. Няма да има компромис никому”, категоричен е Цацаров.

Припомняме, че снощи хиляди асеновградчани излязоха тази вечер на спонтанен протест в центъра на града заради инцидент отпреди ден, когато група роми нападнаха и биха деца от местния клуб по кану-каяк, както и техни родители.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com